İzleyiciler

21 Ocak 2016 Perşembe

Gönülden Kopan Sadaka




İsteyen düşünsün, isteyen ağlasın, isteyen bu kısa Afgan filminden ibret alıp kendine ders çıkartsın. Ne olursa olsun en güzel sadaka, gönülden kopan sadakadır. On bin lira da, on kuruş da bir sadakadır. Bir gülümseme ve gülümseyiş, bir kucaklama ve kucaklayış da sadakadır. Bir manolya kadar değeri olan,  kır çiçeği de sadakadır. Yeter ki sadaka gönülden ve kalpten verilsin Yeter ki sadaka Allah rızası için verilsin.  Çünkü gönülden kopan ve ancak Allah rızası için verilenler   sadakadır. Her sadaka aynı zamanda  sevgidir, şefkattir, merhamettir.

Profösör


https://www.youtube.com/watch?v=bWnnuAZaZWc


6 yorum:

Adsız dedi ki...

Kapıya çocuğuyla gelen bir kadına sadaka verdim. Bunu gönlümden koparak vermiştim. Az bir miktar olduğunu da düşünmüyorum. Sonra bana ne dedi:
Şuyum da eksik buyum da eksik...Beni kapı kapı dolaştırma.

Verdiğim paraya da pişman oldum. Bu durumdan ne ben kazançlı çıktım ne de o.

Kısacası gönülden kopana da herkes razı olmuyor.

Unknown dedi ki...

çok beğendim

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar.
Blog sayfanıza nereden ulaştığımdan başlamak istiyorum. "Söz Sanatı"nın sayfasındaki yorumunuzu okudum ve sizi ziyaret etmek istedim. Sayfanızdaki "Hakkımda" kısa paylaşımı okuduktan sonra kendi kendime bu blogcu da "Tommiks ve Teksas" okuyucularındanmış dedim. Ben 1955 doğumluyum ve ilkokula 1961-1962 öğretim yılında başladım. Ağabeyim Tommiks ve Teksas okurdu, haliyle biz de başladık okumaya. O zamanlar sinema, radyo, gazete ve dergi dışında sosyal medya sınıfına sokabileceğimiz başka hiç bir şey yoktu. Tabi ilerleyen zamanlarda bu Amerikan çizgi romanları; Tex, Kaptan Swing, Kinova gibi serilerle zenginleşti. Nasıl büyük bir zevk ve heyecanla okurduk, nasıl bir bağımlılıktı bu, siz de çok iyi bilirsiniz.

Sadakayı, bir vaizden daha iyi bir şekilde anlatmışsınız. Ama bu günler de sadakayı kime nasıl vermek gerekiyor, işte burada sıkıntı yaşanıyor. Yukarıda yorumda bulunan "Yolcu"nun dediği gibi durumlarla karşılaşmak da var. Bir de sadakanın gerçekten ihtiyaç sahibine vermek de var.

Sayfanızda bir izleyiciler eklentisi aradım ama bulamadım. Sizi takip etmek isteyenler için bu eklentiyi kullanmanızda fayda mülahaza ediyorum. Tabi bu sizin kararınız, elbette saygıyla karşılıyorum.

Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun. Cumanız hayırlı ve mübarek olsun. Cenab-ı Hakk, ümmet-i Müslümanın yar ve yardımcısı olsun.

Profösör dedi ki...

yolcu @ Biz iyilik yapalım da elimizden geldiğince; balık iyiliğin kıymetini bilmese de olur. bir bilen bulunur.

Profösör dedi ki...

pınar üstündağ@ Teşekkür ederim.

Profösör dedi ki...

Recep Altun;@ Sayfamı ziyaret etmenizden memnun oldum. İzleyicilerle ilgili gadget verdı bir ara. Nasıl olduysa silinmiş. Tekrar bulup kullanayım. Hatırlattığınız iyi oldu. Teşekkür ederim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...