İzleyiciler

4 Nisan 2014 Cuma

Anlamak ve Anlaşılmak


Birbirimizi sadece algılayabiliyoruz ama birbirimizi asla anlayamıyoruz. Eğer kendimiz dışındaki bütün yaratılmışlara, onları da Allah yarattı deyip; onlara karşı duyarlı olabiliyor ve  onlara karşı adil davranabiliyorsak, işte o zaman birbirimizi anlamaya başlamışız demektir. Birbirimizi anlamak demek, aynı zamanda  anlaşılmak anlamına gelir. Birbirimizi anlamak, varlıklar aleminde birbirimiz için varololuş bilincine ulaşmak demektir. Varlıklara iyi gözle bakmak, sıkıntılı, ıstıraplı her kim varsa yanında olmak, yarası olanın yarasına merhem olmak, kendini iyilik yapmaya adamak, içten sevmek, şefkat duymak ve merhamet etmek demektir. Hiçbir kimseden bir çıkar beklemeden dost olmak, gönül kazanmak demektir. Anlamak ve anlaşılmak, gönül sahibi olmak demektir.  (Profösör)


8 yorum:

KELİMELER DÜNYASI dedi ki...

Sabırsız olduk sanki, birbirimizi dinlemiyoruz..

İlk İnsan dedi ki...

Bizim doğrularımız bile artık kişiselken. Doğrunun, yanlışın ortak bir tanımını yapamıyorken anlasak bile anlamamazdan geliyoruz.

Nini Nileud dedi ki...

Kendimizi bile anlamıyoruz, tanıyamıyoruz artık. Bir sele kapılıp sürükleniyoruz. Oysa sadece sevmeyi bilsek her şey çok farklı olurdu.

LoveMeorLeaveMe dedi ki...

okurken ne kadar kolay ama yaşarken bi o kadar zor..

Profösör dedi ki...

Sezen Cerit@ Hem sabır nedir bilmiyoruz, hem de empati yapmasını bilmiyoruz.

Profösör dedi ki...

İlk İnsan@ Bütün mesele bilinçli olmada...

Profösör dedi ki...

Nini Nileud@ Sevmeyi bilmek, evreni çözmek demektir.

Profösör dedi ki...

LoveMeorLeaveMe@ Haklısın...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...