İzleyiciler

5 Mart 2013 Salı

Kelimeler Beni Beklerken


Kudreti İlahi'den bırakılan, yüreğimin tam ortasında yanan bir kor gibisin. Bütün sözcükler ağızdan değil, yürekten dökülen yakıcı kelimeler gibisin. Oysa sen en az benim kadar yoksul, en az benim kadar yalnız, en az benim kadar yorgun olduğunu bildiğim kaderimsin. Umut etmekle geçti geçmişim. Nice acılar, nice düş kırıklıkları, nice umutsuzluklar geçirmişim. İnandım ve  sabrettim. Düştüm, düşürüldüm ve yine aya kalkıp, dim dik olarak dirildim. Aklım, fikrim, hissim, zihnim ve  bilincimle bilendim. Anladım ki; yürekten bir gülümseme bin sahte, sırıtık gülmeye bedelmiş. Anladımki; senin yakıcılığın doğruluğundan, güzelliğinden, iyiliğindenmiş. Anladım ki; senin sevgin, senin şefkatin, senin merhametin gülümseyişindenmiş.

Yüreğimde bir sevgi yumağı gibisin. Nice çileleri çeker çevirirsin. Bir kedinin karnı doyduğunda önündeki, ipi arşı alada olan bir yumakla oynaşır gibisin. Geçmiş geçmişte kaldı, geleceğe umutla bakabilirsin. Bırakalım çiçekler bir yürekte açılıp serpilsin. Bırakalım kelebekler, böcekler ilkbaharla sevinsin. Bir medeniyet kurulsun, sevgi, şefkat, merhamet adına, bütün ocaklar tütsün. İnsanı insanlıktan çıkartan bütün anlayışlar değişsin ki; bütün yüzler gülsün, gülümsesin.

Sen ki; Ashabı Keyf'ten bu yana uyuyan, gaflet içinde olanları uyandıran bir iksirsin. Sen ki; bir abı hayatsın. Bir tılsımsın. Göz kapaklarının ucunda uzunca bir kirpik; kelebek gibi kanat çırpansın. Çölde bir vahasın  seraba yenilmeyensin. Tepende bir yakıcı güneş, kızgın çölde serinleten bir gölgesin... Nice yanık yürekleri gölgenle serinletirsin... 

Sen bir Havva isen, ben bir Adem'im.. Sevapsa sevap, günahsa günah; bu gökkubbe altında herşeyimle paylaşılanımsın.. Ya Rab!.. Cennete sığmadık, indik dünyaya... Bu çetin sınavda yüzümüzü kara çıkartma.. Bizleri utandırma!.. Ey Kadir!.. Bizleri kederlere mahküm etme... 

Profösör

9 yorum:

guilty kisses dedi ki...

Anladım ki; senin sevgin, senin şefkatin, senin merhametin gülümseyişindenmiş.

Siz olayı çözmüşsünüz.. :) Çok güzel maşallah.. Bana da beklerim hocaam :)

Profösör dedi ki...

Kevser Küçük@ inşallah. Bir tebessümle bakış çiçekler açtırtabilir, kelebekler uçurtabilir. Gudubet suratlar da uğursuzluk getirir.

Profösör dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Milena dedi ki...

Hocam
çok güzel yazıydı.okurken bitmesin istenir ya öyle güzel..

Nazenihayat dedi ki...

mükemmel etkileyici

Profösör dedi ki...

Milena@ Teşekkür ederim. Teveccühünüz..

Profösör dedi ki...

Nazenihayat@ Teşekkür ederim..

Şükran dedi ki...

Duanız yüreğime dokundu...Amin diyelim:)
Teşekkürler...

Profösör dedi ki...

Şanselize Bulvarı@ Duasız yaşayamayız..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...