İzleyiciler

25 Aralık 2012 Salı

Öhhö.. Öhhö.. Öööhhhhhhööööööööööö!..


Öhhö.. Öhhö.. Öööhhhhhhööööööööööö!.. Affedersiniz; Bu bir kuru öksürük.. Öksürdükçe peşi peşine öksürürsünüz. Sanki ciğerleriniz yerinden sökülür gibi olur. Öksürdükçe de öksürme isteğiniz daha da artar, daha da ilerler. Boğuluncaya kadar öksürük sürer gider. Bu meret öksürüğe her insan, hayatında mutlaka bir kaç kez yakalanmıştır. Nedense doktora gitmek istemezsiniz. Oysa doktorun vereceği hap ve şuruplarla rahat edeceğiniz kesin olmakla birlikte, belki de doktora gitmeden evde bu rahatsızlığı keyif yaparak atlatmak istersiniz. Üşütmüşsünüzdür. Göğüsleriniz acır, sanki cam kırıkları batıyor; rahat nefes almakta güçlük çekiyorsunuzdur. Sırtınızdan sanki bıçak saplanmıştır; sırt kaslarınız kaskatı kesilmiş, tutulmuşunuzdur.

Öhhö.. Öhhö.. Öööhhhhhhööööööööööö!.. Aynı zamanda bu meret öksürük balgam da çıkarttırır. İkide bir lavaboya giderek burnunuzu, genzinizi ve boğazınızı temizleseniz de, yatağınıza döner dönmez tekrar balgamdan rahatsızlık duyarsınız; gönlünüz kalkar öğürmeye, böğürmeye başlarsınız. Demek ki; kötü bir üşütme sonucu çekilmez bir insan ve asabi olmuşsunuzdur. Ocakta bir demlik nane limon kaynar, ya da sıcak sıcak bol limonlu ıhlamur veya ada çayı içersiniz. Bu arada arkalarınıza kupa yakılsın, itinayla kupa çekilsin istersiniz. Arkasından zeytinyağı ve ispirto ile masaj yapılıp, vücudun iyice ovulsun istersin. Velhasıl her hasta olan insan gibi, baştanbaşa ilgi ister, alaka ister, sevgi, şefkat istersiniz. Sonra da bütün bu seanslar biter bitmez, terleyip, vücuttan toksinlerin atılması, dim dik ayağa kalmak için, bir güzel yorganı başınızdan yukarıya çeker yatağa gömülürsünüz.

Öhhö.. Öhhö.. Öööhhhhhhööööööööööö!.. Aslında bu insafsız öksürükten kurtulmanın bir çok yolu ve metodu vardır. Ya doktora gider, ilaç alır kullanırsınız, ya da evde geleneklerden gelen tedavi şekillerini uygulanması için etraftan özel ilgi ve alaka beklersiniz. Dikkatsizlikten, geçer diye nemelazımlıktan dolayı üşütmüş olsanız da, eninde sonunda bir şekilde iyileşip, eski sağlığına kavuşursunuz. Ama öyle rahatsızlıklar vardır ki; bundan kurtulmanız asla mümkün değildir. Debelendikçe debelenirsiniz; battıkça da batarsınız. İnanç ve umudunu yitirmemek kaydıyla her ne derde düştüyseniz, her ne zaafınız varsa, her ne musibete uğradıysanız, üşütmenin ve hasta olmanın belirtisi nasıl öksürükse eğer, buna rağmen nefes alabiliyorsanız, nefes almanın şükrü de hayata tutunmanızdır. Bütün bu dertlerden kurtuluşun sihirli formülü inanç ve umuttur. En zor anlarımızda, bütün duvarlar üzerimize üzerimize geldiği durumlarda, yalnızlığımızın içinde kaybolup, boğulduğumuzda bile yegane kurtuluş, Allah'a en yakin olmanızdır.

Profösör

13 yorum:

Şükran dedi ki...

tam benim öksürme nöbetim.Tabi ben ne hapşurabilirim bu zamanlarda ne de balgam çıkartabilirim..ve sıkıntı katlanır da katlanır benim için...Sanki hep öyle kalacağım gibi gelir bana..İnadına iyileşeceğim derim ve formülünü buldum tadı pek hoş olmasa da :zencefil,bal,karabiber,çörekotu karışımı:))
Eğer siz de bu öksürükten nasibinizi aldıysanız geçmiş olsun diler,bu karışımdan günde üç çay kaşığı yenilmesini öneririm:)
Sağlıkla kalın profesör

Profösör dedi ki...

Şanselize Bulvarı@ Teşekkür ederim. Hepimiz daima sağlıklı kalalım.

Pabuc dedi ki...

Yine de Rabbim hastalıkla imtihan etmesin hiç birimizi demek istiyorum..

Ondan başka kapı yok ki bizi güçlü kılsın...

Milena dedi ki...

hocam
ne güzel söylediniz.Zaten allah inancı ve dualar olmasa hiçbir şeye dayanılmaz sanırım..bazen çok zor hayat ama allah hep bir yerlerden ışık gösteriyor işte..

KELİMELER DÜNYASI dedi ki...

Sevgili Profösör, "hep iyiyim şükür" dersiniz bilirim.Sizden öğrendim ben sıkıntıyı " şükür" ile karşılamayı.Geçmişler olsun, iyi ki varsınız..Sevgimle..

benbir dedi ki...

Değerli profösör, yine günün en güzel yazısını sayenizde okumuş bulunuyorum.
Teşekkür ederim...
hürmetler ederim.

Profösör dedi ki...

Pabuc@ Sağlıklı insan, sağlıklı ruh ve sahlıklı beden demektir. Sağlıklı insan encek şuur içinde yaşayan insan demektir.

Profösör dedi ki...

Milena @ Evet o ışık inanç ve bundan neşet eden, umudun varoluşudur.

Profösör dedi ki...

Kelimeler Dunyasi@Teşekkür ederim. İyiki varız ve iyi ki birbirimizin farkındayız. Çünkü biz ancak dostluluklardla ve dostluk içinde yaşarız.

Profösör dedi ki...

benbir @ Ben teşekkür ederim. Misafirliğinizden ancak onur duyarız.

Pembe Kereste dedi ki...

İlaç gibi yazı :)

DAvetiniz için teşekkürler. :)

YAŞAMSAL GANİMETLER dedi ki...

Şükürler olsun !....

Profösör dedi ki...

Pembe Kereste @ Ben teşekkür ederim...

YAŞAMSAL GANİMETLER @ Her daim şükür..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...