İzleyiciler

15 Kasım 2012 Perşembe

Gökyüzü Karardığında

Her zaman insan sütliman olmaz. Her zaman duygular, düşünceler yerine oturmaz. Her zaman kurduğumuz hayaller gerçekleşmez. Bazen korkutucu bir sessizlik ve yalnızlık içinde kendimizi buluveririz. Sanki içinden çıkılmaz karmaşık bir bulmacanın kareleri içinde sıkışıp kalıveririz. Bu ruh halimizi anlatacak, kelimeler yetmez, harfler yetişmez bize. İşte fırtına öncesi sessizlik buna denir. Bazen nedensiz güleriz kendi kendimize. Güleriz ve kahkahalar atarak bu garip halimizi kendimiz de anlayamayız. Bir felaket gelecek ama bilemeyiz. Belki de çok gülmenin, haddi aşmanın cezasını şimdiden çekeriz. Belki de kendi bencilliğimizle kendi içimizde ölürüz.

Akşamdan sakin, bir yaprak bile kımıldamayan gecenin lacivertinde, yıldızların parlayışı bile endişe verebilir bize. Belki de gökteki dolunayın etrafındaki ışıklı daire bir sıkıntıyı haber veriyordur geceden bize. Sanki böyle bir sükunet gecesinden, tam tersi, asimetrik duygularla kalkacağız sabaha. Nitekim bir uğultu başlamıştır kulakları uğuldatan. Ağaçların dalları bükülmüştür hoyratça esen rüzgardan. Dolunay kendisini saklamış, yıldızlar sönmüş, sabahın alaca karanlığında tufan başlamıştır. Öyle bir rüzgar esmektedir ki, yer yerinden oynamaktadır. Sahiller dev dalgalarla vurulmaktadır. İşte o zaman ruh halinle dalgaların uç noktasındasın. Herşey senin için olumsuzdur hayatında. Böyle bir ruh halinden kurtulmak için, tutunacak ne bir dalın, ne de seni dev dalgalardan sahile çıkartacak bir can simidin bile yoktur aslında..

Hepimiz sahil ve selamet ararız bu dünyada. Hepimiz huzur ve mutluluk peşinden koşarız ömrü hayatımızda. Hepimiz gelgitler yaşarız, duygularımızda, düşüncelerimizde.. Hayatımızın bir fırtına öncesi vardır ki; tedbiri bırakmayız ne de olsa. Hazırlıklı olmalıyız; olabilecek afetlere, yaşanabilecek felaketlere. Aslında bir tek gerçek vardır inancımızda, Allah her zaman yanımızda. O inanç ki; umut dolu ve o inanç ki, olumsuzlukların, afetlerin, felaketlerin panzehiridir. O inanç ki; umudumuzun, hayallerimizin gerçekleştirdiği bir tecelligahtır. O inanç ki sevdiğimizin ve sevildiğimizin mutluluğudur. O inanç ki; şefkat ve merhametle korunduğumuzun huzurudur. Yeniden ruhumuza ışıl ışıl parlayan bir güneş doğar. Yeniden bizi ışıtan ve ısındıran bir güneş doğar. Kara bulutlar bir bir dağılır da, tan yeri masum ve mahcup bir çocuğun utangaçlığında pembeleşerek kızarır. Sahil sakin ve bir göl sessizliği kadar durgundur. Sadece dev dalgaların ve fırtınaların sesi yerine denizdeki martıların sevinç çığlıkları kulaklarımızda çınlamaktadır. Yaşamak ne güzel deriz.. Yeniden içimiz içimize sığmüzde, varlığımızda bir duygu ve bir düşünce olarak bizii ayakta tutmaya yeter de artar bile.

Profösör

6 yorum:

Unknown dedi ki...

YAZINIZA BAYILDIM...YÜREĞİNİZE SAĞLIK....
İçimdekileri öyle anlatmışsınız ki..izniniz olursa geçenlerde yazdığım bir yazıyı yazayım aynı ruh hali ile,
Ben artık ben olmaktan yoruldum
sEVGİMİ ÖFKEYLE YOĞURMAKTAN
Kızgınlığımı içimdeki kızgın kumlarla saklamaktan bunaldım
Yağmur ol rahmetinle boğ beni
Güneş olup ısıt ruhumu,yüreğimi
Ay ışığı olup karanlıklarda göster bana gerçekleri,,,,,,,,,,,,
neyse her şerden bir hayır doğar sözüne çok inanırım ,her karanlığın ardı umut doludur umarım......

Unknown dedi ki...

her karanlığın bır aydınlığı vardır

Şükran dedi ki...

bazen istediğimiz olmuyor.Üzülüyoruz ya.Bunda da vardır bir hayır diyoruz ama o an o duygu yoğunluğunda mantık geçerli olmuyor.Sonra tesiri geçiyor bakıyorsun sonra herşey olması gerektiği gibi.Hayatı kabullendiyorsun...
Yaşamak kolay olsaydı ruh bedenden ayrılmazdı herhalde,bilmiyorum ki:)

Profösör dedi ki...

Bahar Dallarim@ Teşekkür ederi. Daima umutlu olalım. karanlıklar geçicidir.

sevgı saygı@ Biraz sabır etmek yeterlidir.

Şanselize Bulvarı@Doğru söylüyorsunuz. Çünkü dünyada rahatlık yoktur insanoluna. Önemli olan huzuru içselleştirebileceğimiz inanç sahibi olmaktır.

Katun dedi ki...

her defasında biraz hasar alır sonra onarırız...ve böyle sürer gider işte...

Profösör dedi ki...

Sonsuzkuyu@ Tecrübe tecrübedir. Acı tecrübeler daha etkilidir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...