İzleyiciler

17 Mayıs 2019 Cuma

Zaman ve Mekan



Zaman ve mekan yerinde durur her zaman. İlerleyen zaman değildir, yer değiştiren mekan değildir. Zaman içinde mekan, mekan içinde zaman birbiriyle bütünleşmiştir. Her zaman akrebin peşinden koşturadorsun yelkovan!.. Geçer akrebi yelkovan; akrep yetişemez koşturan yelkovana hiçbir zaman!.. Zaman da mekan da, eskilerin fasit daire dediği  bir kısır döngüdür. Zaman ve mekan yerinde duradursun; hayat bir ömürlüktür. Bir köşkte, bir konakta, bir villada, bir yalıda hatta bir sırça sarayda da yaşasan bir ömürlüksün işte. Kızgın çölde derme çatma ve çalı çırpıdan bir kulübede de yaşayabilirsin. Metropollerde gökdelenlerin dibinde, karton kutularda da yatıp sabahlayabilirsin. Dünya fani, geçici, bir ömürlük insan ve bir nefeslik cansın işte. Sen sen ol kanatlı bir kuş ol... Duvara mıhlı bir saate kon ve zamanın üstüne ol!.. Zaman dursun, mekan dursun, bir sessizlik ahenginde herkes suspus olsun. Sen sus; hakikat konuşsun. Herkes mutlu olsun. Zamandan da mekandan da öte herkes huzur bulsun!..

Profösör

6 yorum:

Beyaz Yakalı dedi ki...

Aslında değişen insan değil mi?

Adsız dedi ki...

Selamlar sizi takipteyim sizde beni takip ederseniz çok sevinirm :) bu arada blogumda bir mim paylaştımda cevap verirseniz çok sevinirim.

Profösör dedi ki...

Beyaz Yakalı @ elbette efendim.

Profösör dedi ki...

Can Uzunyol@ Teşekkür ederim.

Profösör dedi ki...

Hırsızlık hırsızlıktır. Kemiyeti ve keyfiyeti üzerinde durulmaz. Ahlaki değildir. Bütün ahlaki olmayan eylemlerin temelinde cehalet yatar ama; cehalet ahlaki sorumluluğu üzerimizden atmaz. Önce kutsal kitaba yöneleceğiz, sonra da onunla amel edeceğiz ki iyi insan olalım.

Profösör dedi ki...

müfred @Hırsızlık hırsızlıktır. Kemiyeti ve keyfiyeti üzerinde durulmaz. Ahlaki değildir. Bütün ahlaki olmayan eylemlerin temelinde cehalet yatar ama; cehalet ahlaki sorumluluğu üzerimizden atmaz. Önce kutsal kitaba yöneleceğiz, sonra da onunla amel edeceğiz ki iyi insan olalım.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...