İzleyiciler

29 Ocak 2017 Pazar

Yeni Anayasaya Doğru


Gündemde olan bir konu da Yeni anayasa çalışması ve sistem değişikliğidir. Demokratik toplumlarda en önemli kazanım; insan hakları ve özgürlüklerin genişletilmesidir.  Milletin iradesinin anayasa ve kanunlar üzerinde güçlü bir şekilde hissedilmesidir. Sonuçta devlet halkın hizmetindedir. Bunun en iyi bir şekilde çalışması başta anayasayı oluşturacak maddelerin  çağdaş bir yapıya kavuşturulmasıdır. Bu maddeler demokratik ve çağdaş bir anayasa için "Efradını cami, ağyarını mani"  olmalıdır. Olması gerekenler anayasada  yer bulmalı, olmaması gerekenler de anayasa kitapçığının dışında kalmalıdır. İşte o zaman Adaletli ve hakkaniyetli çağdaş bir anayasaya kavuşmuş olacağız.

Profösör

4 yorum:

Zihnin Arka Sokakları dedi ki...

Bence anayasa oturulur bir kerede ciddiyetle her kesimin görüşü çerçevesinde yazılır. Yetersiz olduğu veya geçen süre içerisinde beliren yeni ihtiyaçlara göre de takviye edilir. Fakat bizde maalesef yamalı bohça misali sürekli ucundan köşesinden ekleme çıkarma yapılıyor. Sistem değişikliğine ihtiyacımız yok, inanmıyorum buna, tastamam halkın refahına dönük çağdaş ve sivil bir anayasa olmalı.

Turgay Aksoy dedi ki...

Yeni anayasanın toplumun genelini asgari düzeyde bile olsa memnun etmesi gerekir. Hazırlayanlar buna dikkat etmeliler.

Profösör dedi ki...

Zihnin Arka Sokakları@ Doğrusu da bu olmalı zaten. Her kesim kendini anayasa çerçevesi içinde güvende olduğunu hissetmeli.

Profösör dedi ki...

Zihnin Arka Sokakları@ Anayasalar zamanın ruhuna uygun olarak hazırlandığında isabetli olabilir. zamanla da yasalar toplum adına güçlendirici çalışmalar yapılamlıdır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...