İzleyiciler

6 Haziran 2014 Cuma

Aşk; Kaderin Oyunudur


Açlığını çektiği bir duygu, onu aşkın içine çekiyor, sonu uçurum  bile  olsa kuru bir yaprak gibi, bu rüzgarla adeta uçuruma doğru sürükleniyordu kadın. Karşısına ilk çıkan  yakışıklı  ve saçı bir adamın mavi, masmavi bakışlarından gözlerini bir türlü ayıramadı.  Gözlerine mil çekilmiş bir ama gibi hissetti  kendini kadın. Sıtmaya tutulur gibi tit tir titreyen, dizlerinin bağı çözülüvermiş gibi hissetti kendini birden. 

İnancına, kültürüne ve meşrebine ne kadar yakındı bu durumun. Bilemediği, sorgulaymadığı ve anlayamadığı  bir durumdu bu durum. Anladı ki; aşk karşı konulmaz bir iradesizliktir. Anladı ki aşk; mahiyeti ve sonu ne olursa olsun körükörüne karşı durulmaz bir teslimiyettir. Kimine göre aşk kendini tamamen bırakacak kadar bağımlılıktır. Kimine göre sarhoş olmak, kimine göre avare avare ortalıklarda dolaşmaktır belki de. Cezbeye kapılmak, kendini unutarak, deli divane,  mezcup olup yaşamaktır.

Herşey olduğu gibi, göründüğü gibi değildir aslında. Herşey başka şeylerin de birer işaretidir.  Herşey göründüğü gibi sadece kendini ifade etmez; şimdiki durumunu, oluşunu ve varlığını  geçmişe ve geleceğe borçludur belki de. Belki de bu zaaflarımızın ve kaderin bir oyunudur bize... 

Profösör
"Aşk ve Hüzün" den

3 yorum:

Mystery dedi ki...

Peki aşk her şeyin ötesinde midir sizce? Aşık olduğunuz insanla hayatınızı birleştirmek her şeyden önemli olmalı mıdır?

Profösör dedi ki...

Aşk; her insan için doğal ve en değerli bir duygudur. Önce bunu tesbit edelim. Aşk; öyle bir duygu ki, aklın, fikrin, zikrin, zekanın durduğu bir nokta. Aklın kurnazlık ve sinsiliği karşısında duygusal bir bir zeka pırıltısı. İki tarafın sıfırlandığı, gözgöze, diz dize insanlık kimyasının birbirini tamamlayan iki elementi gibi bur duygu yoğunluğu. Hata, suç ve zaafların aranmadğı, armutun sapı, üzümün çöpünün muhabbet ve ünsiyet (Sevgi ve Kaynaşma) için bahane oluşturmadığı tek gerçek. Elbette aşk herşey değildir, herşeyin de ötesindedir. Aşka tutulursun sefil ve rezil olursun. Aşka tutulursun bir limana kavuşursun. Sevgi ve kaynaşmayla hemhal olur bir ömür sonsuzluğa kadar mutlu ve huzurlu olursun. Aşık olduğunuzda da daha ad birbirinizi tanımak için zamana yayacaksınız. Karşılıklı ehilleşebiliyorsanız; siz güvenli bir limana doğru yelken açabilirsiniz. Eğer vahşiliğiniz devam edip kalp kırmalar başladıysa dikkat etmelisiniz. O zaman aşkın yerini sevgi değil nefret alacaktır. Aşk bir yalandır sözüne kanacaksınız.

Aşık olduğunuz insanla hayatınızı birleştirmek her şeyden önemli olmalı mıdır? sorusuna verilecek hem evet, hem de hayır demek gerekir. Evet dediğinizde ufak tefek insani ve beşeri hataları hoş görüyle karşılaşacaksınız. Bunu evliliğinizin tuzu ve biberi gibi düşünebilirsiniz. Ya da bir türlü birleşemiyorsanız, sorun sadece iki taraflı değildir. aynı zamanda başka olumsuz şartlar da sizi olumsuz etkileyecektir. Eğer aşık olduğunuz kimseyle evlilik mümkün değilse bizim inancımıza göre bunda da bir hayır vardır demek, sizi sakinleştirecektir. Belki de olmaması daha hayırlı olabilir. kim bilir, Allah bilir. öyle bir kimseyle karşılaşırsın ki, bütün geçmiş sevdaları geride bırakır; işte o zaman binlerce kez şükredersin.

LoveMeorLeaveMe dedi ki...

'Anladı ki; aşk karşı konulmaz bir iradesizliktir.'

aynen öyledir profum..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...