İzleyiciler

29 Ocak 2017 Pazar

Yemek Pişirmek

Yemek yaparken doğal malzemeler kullanacak, onları sırasıyla, ateşte pişirirken o yemeğe has imkanlar oluşturarak işlem yapacaksınız. Yemeğin tuzunu , kaç kişilik yemek hazırlıyorsak o hacme göre ölçülü atacaksınız. Hatta tatlı kaşığı, çorba kaşığı gibi ölçülerin yerine, öyle bir meleke kazanacaksınız ki hislerinizle ve göz kararı tuzu serpiştirerek en leziz yemeği yapma keyfini yaşayacaksınız. Bu işlem sadece ansiklopedilerede gördüğümüz tarife uymakla kalmayacak, bir de içine duygularımızı ve sevgimizi de ilave tmemiz gerekiyor. Yani yemek pişirmenin ve sofra kurmanın hakkını vereceksiniz. Yemek işte o zaman yemek oluyor. Hele besmeleyle yapılmış ypişirilmiş   ve besmeleyle yeniyor ise, her yenilenle şifa bulacaksınız. 

6 yorum:

Annesinin Prensesi dedi ki...

Tabiki besmelesiz başladığınız yemeği, şeytana buyur etmiş oluyorsunuz.O da afiyetle yiyor 😃

sessizkaldım dedi ki...

Yemek pişirmeyi 13 yaşında başlamıştım öğrenmeye Halende Devam ediyorum :) öğrenmeye güzel lezzetlerde denemeyi severim Yemek yapmak bana göre her şey demek :)

Naz dedi ki...

Kesinlikle öyle. Sırf karın doyurmak için acele acele yemek yapınca pek lezzeti olmuyor. İsteyerek, yoğunlaşarak, içtenlikle yapmalı :)

Profösör dedi ki...

Annesi'nin PRENSES'i @ :( :( :(

Profösör dedi ki...

sessizkaldım @ Ne güzel !...

Profösör dedi ki...

Naz@ Severek yemek yapılmalı. Ayrıca da sevildiğini hissederek.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...