skip to main |
skip to sidebar
Yemek Pişirmek
Yemek yaparken doğal malzemeler kullanacak, onları sırasıyla, ateşte pişirirken o yemeğe has imkanlar oluşturarak işlem yapacaksınız. Yemeğin tuzunu , kaç kişilik yemek hazırlıyorsak o hacme göre ölçülü atacaksınız. Hatta tatlı kaşığı, çorba kaşığı gibi ölçülerin yerine, öyle bir meleke kazanacaksınız ki hislerinizle ve göz kararı tuzu serpiştirerek en leziz yemeği yapma keyfini yaşayacaksınız. Bu işlem sadece ansiklopedilerede gördüğümüz tarife uymakla kalmayacak, bir de içine duygularımızı ve sevgimizi de ilave tmemiz gerekiyor. Yani yemek pişirmenin ve sofra kurmanın hakkını vereceksiniz. Yemek işte o zaman yemek oluyor. Hele besmeleyle yapılmış ypişirilmiş ve besmeleyle yeniyor ise, her yenilenle şifa bulacaksınız.
6 yorum:
Tabiki besmelesiz başladığınız yemeği, şeytana buyur etmiş oluyorsunuz.O da afiyetle yiyor 😃
Yemek pişirmeyi 13 yaşında başlamıştım öğrenmeye Halende Devam ediyorum :) öğrenmeye güzel lezzetlerde denemeyi severim Yemek yapmak bana göre her şey demek :)
Kesinlikle öyle. Sırf karın doyurmak için acele acele yemek yapınca pek lezzeti olmuyor. İsteyerek, yoğunlaşarak, içtenlikle yapmalı :)
Annesi'nin PRENSES'i @ :( :( :(
sessizkaldım @ Ne güzel !...
Naz@ Severek yemek yapılmalı. Ayrıca da sevildiğini hissederek.
Yorum Gönder