İzleyiciler

28 Mart 2012 Çarşamba

Bahar gelsin, yaz gelsin.. Sonbahar, kış biraz beklesin..

Her mevsim sevilir. Her mevsimin sevilecek yanları vardır. Çocuklar en çok ilkbahar ve yazı daha çok severler. Çünkü ilkbahar ve yazda dışarıda olmanın, dışarıda oynamanın ve gezmenin sevinci bambaşkadır. Çocuklar sonbahar ve kışda da kendileri için birçok oyun bulsalar da, hep ilkbahar ve yaz özlemi çekerler. Sonbaharda uçurtma uçursalar da, kışın kardan adam yapsalar, kızak kaysalar, kartopu oynasalar da ilkbaharın cazibesi dayanılır gibi değildir. İlkbahar öyle nazlı bir mevsimdir ki; geliyorum der der gelmez. Geliyorum gibi yapar, güneş ışıklarını saçar, yeryüzü yeşermeye başlarken bir bakarız ki martın ortasında, ya da nisanın başında kar yağar. Çiçek açan ağaçlar çiçeklerini döker. Doğaya küser. Birden hava değişir bulutlar kaşlarını çatar, hava birden soğur. Sanki kara kış geriye dönmüştür. Tekrar kıyafetlerimizi kışa göre ayarlarız. İlkbahar sanki benim değerimi bilin der gibidir. Sonunda ilkbahar gelir ama nazlana nazlana, doyasıya bir bahar yaşayamayız. Baharı nisan yağmurlarıyla geçiririz.

Baharda bir kır gezisi yapmalıyız. Bir doğa yürüyüşü yapmalıyız. Kırlarda çimlerin ve otların üzerinde uzanmak, bir papatya tarlasında papatya ve laleler içinde uçuşan kelebekleri yakalamak, arıların vızıltısını işiterek, böceklerin fotoğrafını çekmek kadar güzel bir aktivite düşünemiyorum. Günü birlik bahar gezilerine katılmak da güzel bir aktivitedir. Unutulmaz hatıra fotoğrafları çeker ve o fotoğraflarda yer alırız. Tebessüm ederiz. Bahar enerjisiyle canlanırız. Hayatı teneffüs ederiz. Bir türlü gelmeyen bahar çocuklar için bir hüzün oluşturur. Baharı karşılamak için kolektif bir çalışma içine girerler. En sonunda birlikte yaptıkları büyük panoya, büyük bir resim yaparlar. Bu büyük resmi, kimisi ağaçları, kimisi göleti, kimisi balonu, kimisi evi, kimisi gökkuşağını, kimisi güneşi ve uçurtmayı ve bulutları çizer. Bunlar büyük bir kağıt üzerine yapıştırılır. Sonra da bu çizilen resimler rengarenk boyanır. Sonunda kolektif bir bahar resmi ortaya çıkar. Çocuklar için bahar gelmiştir. Öğrenciler baharı sınıflarına taşımıştırlar. Baharın tescili bu büyük panodur. Panonun altında bahar fotoğrafları çektirilir. Bahar nazlansa da, artık sınıfları bu iklimle şenlenir. Sağa sola pozitif enerjiler saçılır. Yüzler tebessüm eder.


Nazlana nazlana bahar gelse de, yaz birden kendini gösterecek. Hepimiz birden kendimizi yaz tatilinin içinde bulacağız. Kimimiz, yazlıkta, kimimiz köyümüzde, kimimiz belediyenin yaz kampında olabileceğiz. Artık bahara da,yaza hazırız.. Bahar gelsin, yaz gelsin.. Sonbahar kış biraz beklesin.

Profösör



6 yorum:

Gece Yürüyüşü dedi ki...

Gel artık bahar gel.
Sen bari gel :)

Güzel bir yazı olmuş.
En alttaki resmi çok beğendim.

KELİMELER DÜNYASI dedi ki...

Bahar güzel bir mevsim, günlerin uzamasını ve güneşin yüzünü göstermesini, havanın kararmamasını seviyorum..

otuzundansonra dedi ki...

ruhlarımıza gelsin bahar inşallah

Profösör dedi ki...

Gece Yürüyüşü@ Evet gelsin dostlarımız, gelsin sevdiklerimiz..

Kelimeler Dunyasi@ Gönlümüz kararmasın yeter ki.

otuzundansonra@ işallah..

Adsız dedi ki...

Merhaba..

Bu yıl baharı göremeden yaza atlayacağız sanki? Özlediğimiz nisan yağmurlarına doyduk nihayet.. Bütün mevsimler güzel de, ilkbahar bir başka..

Profösör dedi ki...

Çünkü; ilkbahar yeniden diriliş demektir. Yeniden dirilişe ne kadar da çok ihtiyacımız var bilirsiniz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...