İzleyiciler

30 Mart 2012 Cuma

Altın Bir Nesil Özlemi Çekiyoruz

Mehmet Akif bir buçuk yaşına girdi. Hareketlendi. Yerinde duramıyor. Araştırmacı ve aklına gelen her şeyi yapmaya çalışan bir çocuk. Onu meşgul eden mutlaka bir şeyler olmalı. Bu arada masalara çıkar. Mutfak tezgâhlarına çıkar. Pencerelere tırmanır. Düşer ve tekrar çıkar ve tekrar düşer. "Baaaammmmmm" yapar. Sonra bir tarafları acır, morarır. "Bammm" diye diye, tekrar tekrar yükseklere tırmanır, tekrar düşer. Her an herşey yapabilir. Bir kişinin mutlaka onu pür dikkat takip etmesi gerekir. Bu evrede önce etrafını öğrenir. Bu evrede bütün meraklarını gidermek için çaba gösterir. Bu evrede duyguları tadar. Bu evrede bilerek güler tebessüm eder, bilerek ağlar, somurtur. Bu evrede mahzunlaşır.

Mehmet Akif bununla kalmaz, temizlik vaktinde evin temizliği yapılırken yardım eder, destek verir. Boyundan büyük işlere kalkışabilir. Süpürgeyle bütün evi süpürebilir. Belli mi olur; mutfakta pasta, börek, çörek de yapabilir. Çorba da karıştırabilir. Kendine aşırı güveni vardır. Mehmet Akif'in bu hareketi, bizi hem sevindiriyor, hem de düşündürüyor. Onun yetişmesi ve yetiştirilmesi konusunda sorumluluk duygusu şimdiden bizim için önemli bir yer tutuyor. Her çocuğun yapısı ve yaratılışına uygun olarak bir gelecek planlaması yapılması gerekiyor. Mehmet Akif'in anne ve babasına büyük iş düşüyor. Bu arada dedesi de, Mehmet Akif için bir program hazırlıyor. Herşey kendi doğallığında olmak kaydıyla, onu güzel bir iklim içinde hayatını yaşayacak terbiyevi kuralları öğretmek ve hayatına tatbik etmek konusunda hazırlıklar yapılıyor.



İşte son zamanlarda kayda alınan bir Mehmet Akif videosu. Çocuklarımız geleceğimizdir. Çocuklarımız bizden sonra bizi temsil eden gelecek nesillerimizdir. Onların, mutluluğu, huzuru için geleceklerini şimdiden hazırlayalım. Altın bir nesil yetiştirelim. Bilinçli bir toplumun temelini altın nesil oluşturmalıdır. Çünkü altın bir nesil özlemi çekiyoruz.


Profösör

2 yorum:

Pabuc dedi ki...

çok haklısınız...Her konuda bilinçli nesiller yetiştirmek lazım Rabbim nasip etsin bu görevi en güzel şekilde yapabilmeyi bizlere..

Sheydosh dedi ki...

Çok tatlı maaşallah, bahtı da güzel olsun dilerim.

Videoda dikkatimi çeken bir şey oldu. Şöyle ki; ne zaman Avrupalı bebeklerin videolarını izlesem görürüm ki çocuk düşse de yuvarlansa, çok büyük bir tehlikede olmadıktan sonra müdahale etmiyor anne-baba. Çocuk yerden kendisi kalkıyor, bağımsız ve kendi başının çaresine bakma olguları daha minicik yaşta çocuğa veriliyor.

Yakın zamana dek bizde durum tam tersiydi. Çocuk düşünce olay olurdu. Bu da ileride düştüğünde kalkamayan, özgüvensiz bireylerle sonuçlanırdı.

Mehmet Akif düştüğünde onu kaldıran olmadı bu videoda. Sanırım çocuk yetiştirme konusunda çok şey değişiyor bizde de artık.

Sevindim. :)

Saygılar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...