İzleyiciler

27 Ağustos 2011 Cumartesi

Küçük bir mum ışığından büyük bir ışık kütlesine..

Küçücük bir ışık kendini var eden büyük bir ışık kütlesine dönüşebilir. İnsan neslinin de içinde olduğu bütün canlılar nesillerini devam ettirmek için üreyerek doğal olarak devri daim içinde olurlar. Hayat öyle bir düzen ki, bu devri daim sayesinde, doğuyor, ürüyor ve ölüyor. Oysa hakikatte ölen ve yok olan hiç bir şey yoktur. Her yaratılmışın terekesi olan nesiller kıyamete kadar devam ederken, bir çok nesiller de doğacak, ürüyecek ve öleceklerdir.

Duygular ve düşünceler de bu olgu içinde değer kazanamaz mı? Bir fikir ki; binlerce fikrin içinde işe yarar, insanlığın kurtuluşuna ve aydınlanmasına vesile olamaz mı? Elbette her fikrin en tutarlısını, her duygunun en duyarlısını insanlar yaşarlar ve bu değerleri karşısındakilere de yaşatırlar. Her değer iyisiyle, kötüsüyle iç içedir. Bizler bilgi, birikim, akıl ve zekâmızla en doğrusunu, iyisini, en güzelini bulmakla mükellefiz. Yaşantımızı, düşünce sistemi içinde şekillendirirken bu kendimiz için hem de içinde bulunduğumuz insanlık ailesinin hayrına olacaktır.

Not: Paylaştığımız video, tridimaks grafik ve animasyon programında hazırlanmış, felsefi altyapısı düşündürücü ve hoş bir yapıttır. Arzu eden ziyaretçilerimizin bu konudaki yorumlarını merakla bekliyorum.

Profösör

22 yorum:

LoveMeorLeaveMe dedi ki...

videoyu çok sevdim ya :)

Pabuc dedi ki...

Hayırlı Bayramlar Hocam...Bayramda burada olamayacağım için şimdiden kutluyorum..Rabbim sevdiklerinizle huzur dolu bereketli bayram geçirmenizi nasip etsin...dua ile..

Lacrymosa dedi ki...

felsefik alt yapısı olan kısa videoları çok seviyorum. upuzun hikayelerden daha çok mesaj verebiliyorlar insana.

Emine dedi ki...

cılız bir mum ışığının neleri yapabileceğinin farkında olmak önemli..ki günümüzde "mum" umut olarak algılanmalı..küçük umutlar büyük gerçeklere açılan kapıdır..video da çok güzeldi..
bir de her değer iyi ve kötüyü içinde barındırır.sadece bunu anlamak zaman alır bence..

teşekkürler kısa ama çok geniş içerikli bir post olmuş..

Profösör dedi ki...

LoveMeorLeaveMe@ Video çok güzel. Hazırlayana tebrik etmek gerek..

Profösör dedi ki...

LoveMeorLeaveMe @ Biz de senin ve sevdiklerinin bayramını kutlarız.. sağlık, huzur, mutluluklar dileriz..

Profösör dedi ki...

lacrymosa@ bir zamanlar çiqzgi film yönetmenliği yaptım ben. ama şimdi tridimeks grafik anime programlarıyla yapıyorlar. önemli olan iyi bir konsept belirlemek..

Profösör dedi ki...

Emine@ Haklısın. teşekkür ederim..

didem dedi ki...

Harikaydi.

nouvelle dedi ki...

Videoyu çok beğendim, fikir ve anlatım çok güzeldi. Teşekkürler Profösör.

mehtap kuzucu dedi ki...

video harikaydı,özlü ve kısa anlatım...teşekkürler profesör.30 Ağustos Zafer ve Şeker bayramlarınız kutlu,mutlu ve umutlu olsun...

Profösör dedi ki...

didem dü Teşekkür ederim. paylaşma esastır..

Profösör dedi ki...

D. @ Ziyaretinden çok mutlu oldum..

Profösör dedi ki...

D. ü Teşekkür edeir. aynen ben de karşılıklo olarak kutlarım. yine beklerim..

Gülşah dedi ki...

Küçük mumun büyük muma dönüşmesi anne/baba olmayı anımsattı bana. Artık o etrafına ışık yayıyor.

just not found. dedi ki...

bazen bize bahşedilen o beyni düşünce gücünü de ne yazik ki kullanmayi beceremiyoruz, bazen de israrla hatalarin üzerinden geçerek doğruyu bulabiliyoruz... O da şansimiza...
Teşekkürler, çok güzeldi ;)

Azura dedi ki...

Çok hoşmuş. :)

Profösör dedi ki...

Deborah @ Aynı düşünceleri paylaşıyoruz. Teyekkür ederim.

kuccukkurba @ Ben teşekkür ederim..

kuccukkurba @paylaşım esastır..

Profösör dedi ki...

Deborah @ Aynı düşünceleri paylaşıyoruz. Teyekkür ederim.

kuccukkurba @ Ben teşekkür ederim..

kuccukkurba @paylaşım esastır..

Aylak Kadın dedi ki...

Videonun başında ateşin etrafında dönen küçük sarı yaratıklar ateşin etrafında dönüyorlar ve oryantal bir müzik var. Yaratıkların şaman ya da zerdüşt olabileceklerini düşündüm bir kaç saniye sonra yaratıklar semah dönmeye başladılar bu da tamam. Semahın İslamiyetten önce Orta Asya'ya dayanan bir tarihi var bildiğim kadarıyla. Yönetmen büyük ihtimalle bu coğrafyadan etkilenmiş ki atmosferini, müziğini buraya has yaratmış. Kayan bir ışık parçası gördüklerinde sarı yaratıklardan birisi merakına yenik düşüp hemen peşine düşüyor. Ki yolda donup kalınca diğer sarı yaratıklar ateşe bağımlı olduklarını anlıyorlar. Fakat "ne olduklarını" anlamak dürtüsü, merak, şüphe (bunlar felsefenin en önemli unsurları değil mi zaten?) o kadar ağır ki sürekli deneyerek belki birbirlerini sırtına basarak belki yardımlaşarak arıyorlar. Sonunda biri de muradına eriyor ve başka küçük sarı yaratıkların merak sebebi oluyor sanırım. :)

Missbone dedi ki...

Link atmasaydın mahrum kalacaktım bu güzellikten,videoya bayıldım :)

1i dedi ki...

film bana kalırsa, evrendeki kısırdöngüden (totoloji) ve bundan habersiz olan insanoğlunun bu düzenin yürütülmesine bilmeden 'kendi yaşamıyla' katkıda bulunmasını anlatıyor. filmin aynı sahneyle başlayıp aynı sahneyle bitmesi kısırdöngüye işaret.
---------------
04:08 deki kareye dikkat edilirse, bu düzenin sadece oradaki 4 kişi ve bir mumdan kurulu olmadığını gösteriyor.kendileri gibi bu işten/düzenden habersiz ama düzenin çarkı/parçası olan onlarca oluşum görülüyor.
(kısacası: filmin 2. bölümü ya çekilmeyecek yada 2. bölümünde de kendisini tekrar edecek )

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...