İzleyiciler

23 Aralık 2016 Cuma

Terör Canavarı

Yılanın başını küçükken ezeceksin diye bir atasözümüz vardır. Bu söz sadece kötü şeyler için söylenmiş olsa da, olumsuz bir gelişme olacağı zaman  tedbir için söylenmiş bir söz olsa gerek.  Artık herşeyin bir canavarı var. Terör canavarı, enflasyon canavarı ve trafik canavarı  gibi bir çok olumsuzlukların sonuna  canavar kelimesini ekleyebiliriz.  Yılanın başını ezmek demek hayvan haklarını ihlal edelim demek değildir. Bilakis iyiyi, güzeli, doğruyu ihlal eden ve olumsuz gelişmelere karşı hazırlıklı ol demektir. Daha doğrusu hiçbir olumsuzluğa hoş görüyle bakma demektir. Sonuç olarak da bilinçli yaşama şiarımız oldukça olumsuzluklar alıp başını gidecektir. Bilinçli yaşamakla ancak huzur içinde oluruz. Hep birlikte top yekün gerçek insan oluruz.

Profösör

6 yorum:

sibel özmen dedi ki...

Çok güzel ifade etmişsiniz hayırlı günler...

sessizkaldım dedi ki...

Maalesef ki Artık her şeyin bir canavarı olduğu Bir dünya haline geldik Dilerim biraz da olsa insanlığımızı unutmasak Yada unutmasak belki söylediğiniz gibi Hep birlikte top yekün gerçek insan oluruz.
Çok güzel yazmışsınız Emeğinize sağlık Sevgiler ...

uzmanamator dedi ki...

aklı başında biri toplumu topyekün hipnoz etse anca olur, yoksa bu millet sille daha çok yer besle büyük ısırsın mantığı var bizde beslersen ısırmazmış gibi halbuki karnını değil kafasını dolduracaksın insanın bizde o felsefe yok kafası dolan insan sorgular çünkü daha güzeli arar ...

Profösör dedi ki...

sibel özmen@ Teşekkür ederim.

Profösör dedi ki...

sessizkaldım@ Teşekkür ederim.

Profösör dedi ki...

uzmanamator @ Aynen katılıyorum size.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...