İzleyiciler

15 Aralık 2016 Perşembe

Gaz Maskeleri ve Atropin İğneleri


Savaşlar niye devam etsin ki? İnsanlar niye ölsün ki? İnsanlar katliamlarla ölüyor, silah tüccarları avuçlarını ovuşturuyor. Evler, binalar, şehirler yımılıyor; insanlık yerle bir ediliyor. Bombalar, roketler uçaklarla yüzlerce binlerce sorti yapılıyor; insanlar evlerini vatanlarını terkediyor, kaçkın durumuna düşüyorlar.  Yaşlı, kadın, çocuk demeden işkenceye tabi tutuluyor, öldürülüyor, kaçanlar büyük acılarla kendisini sınır dışına atmaya çalışıyor. Bir de nötron bombası atıldığını düşünün!.. Öyle bir bomba ki; nötron ışınları, binalar ve çevreye hiçbir bir zarar vermemekle birlikte, insan hayatı için kesin öldürücü tehlike içeriyor. Öbür taraftan gaz maskelerive atropin iğneleri  piyasaya sürülüyor. Herkese bir gaz maskesi demek; milyonlarca gaz maskesi ve bundan elde edilen kazanç demektir. Silah tüccarları bir taraftan vurun öldürün diyor. Bir taraftan gaz maskeleriyle kendinizi koruyun demeye getiriyor. Böyle bir yaman çelişi içinde bile sömürgeci güçler, katılaşmış ve taşlaşmış yürekleriyle  purolarını tüttürüyorlar.



Profösör

6 yorum:

Begonvil Sokağı dedi ki...

Rabbim kün feye kün demezse yaprak kıpırdamaz deyip teslimiyetle Ona yönelmenin dışında yapacak bir şey yok. Şerlerin içinde de hikmetler gizlidir, müminin canı da malı da Onun katında zayi olmaz deyip imana sığınmanın dışında yapacak bir şey yok. Allah zalimleri zulmünde boğar inşaallah en kısa zamanda bize de bu kabz zamanlarında kurduğumuz ve büyüttüğümüz yakınlığımızı sürdürmek kalır..

Klio'nun Şarkısı dedi ki...

İnsanlık var olduğundan beri savaş var ve bu durumu gerçekten benim kafam almıyor:(

Profösör dedi ki...

Begonvil SokağıÜ Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Feyz aldık.

Profösör dedi ki...

sezer eser perker@ İnsan hatalardan ve kavgadan beri değildir. Hatalar tecrübemizi arttırır. Kavgadan dönersek barış bizi karşılar.

maviye iz süren dedi ki...

barışın hüküm sürdüğü bir dünya dileğiyle..

Profösör dedi ki...

maviye iz süren@ Barıış gelirse huzurla birlikte gelir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...