İzleyiciler

13 Kasım 2012 Salı

Yeniden Uyanış..


İnsan kendisini nasıl tanımlayabilir. Elbette insanın inancı, yaşam biçimi, istekleri, sevdikleri, genel olarak herşey, kişinin kimlik ve kişiliğinde yer bulacaktır ama, bir de yaşadığı zaman birimi içindeki en küçük anında bile, ruh hali kendi duruşunu ve varlık bilincini de etkisi altına alacaktır. Evrenin yaratılışındaki kodlamada, veri tabanı olarak sevgiyi hakim bir değer olarak görsek de, sevginin korunması da, daha yücelere taşınması da, şefkat ve merhametle eşdeğer görürüz. Madem ki evren sevgi üzerine yaratıldı ve madem ki yaratılan evrendeki herşeyiyle, Yaratanın rahmeti bütün varlıklara kapladı; o halde bize düşen sevmek ve sevilmektir. Merhamet etmek ve merhamet görmektir. Yürekten seviyorsan eğer, herşey güzeldir. Herşey Yaratanın bir tezahürüdür.

Moral değerler önce inançla başlıyor; inancını güçlendirmekle sürüyor. İnançla birlikte insana ayrıca sorumluluk da yükleniyor. Her adım atışta, her vakitte ibadette olduğu gibi, inanç tazeleniyor, düşünce ve duygular güncelleniyor. Ruhumuz inançla, sevgiyle besleniyor. Ancak o zaman var olmanın, varlık göstermenin sevgi ve merhametiyle buluşuyoruz. Eğer insan, gecesinde de, gündüzünde de hayatını bir şuur içinde kulluğunu yaşıyorsa, huzur buluyor, istediği mutluluğu yaşamaya hak kazanıyor.

Şuur halinde yaşayan insan, seven ve sevilen insandır. Şuur halinde yaşayan insan merhamet eden ve merhamet bulan insandır. Şuur halindeki insan, gece uykusunun en derinliklerinde, ve uykusunun en tatlı yerinde bile gördüğü rahmani rüya ile namaza kaldırılabiliyor. Sevginin, şefkatin ve merhametin kollarında, yeniden uyanışın ve yeniden dirilişin kitabı yazılıyor.

Profösör

2 yorum:

Asahhara dedi ki...

Sevgi, şefkat, merhamet bu kavramlar kişinin özünde olmalı ve bu kavramlar üzerine her daim yaşamalıdır..

Profösör dedi ki...

Asahhara@ Bu üç kavram imandan doğar. Bu üç kavram vicdanla harekete geçer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...