İzleyiciler

29 Eylül 2012 Cumartesi

Kitap Okuyalım.. Kitap okutalım..


Okumak; eskilerin tabiriyle okuyup da adam olmak demektir. Okumak; insan olmak demektir.. İnsan gibi yaşamak demektir. Bu itibarla kitapları bizim en yakın dostlarımız olarak kabul ederiz. Bilgi doğruları öğrenme. Bilgi edinme, yaşama ve yaşatma olduğuna göre, kitaplara duyduğumuz dostluğu bununla izah etmemiz mümkündür. Kitaplar klasik bir bilgi muhafasazıdır. Bu koruyuculuk onu rafta tutma değildir içinde taşıdığı bilgileri, hafızamıza alma, zihinlerimizde doğru düşünme mantığıyla muhakeme etmeyi, bunun anında akledip doğru davranmayı bize gösterir.

Bilgi edinip, doğru davranış göstermemizin ötesinde, herşeyi iyi niyetle yapmayı ve yaptığımız herşeyin insanlık yararına olacağını düşünerek yapma, bu anlamda da ortaya yüreğimizi koyabilme fedakarlığını gösterebilmemizdir. Bilgi taşıyan herşey klasik anlamda bir kitaptır. Okunabilecek, bilgi yüklü her tür çağdaş bilgi taşıyan herşey bir nevi kitaptır. Kompakt diskten, flaş diske kadar bir nevi bilgi taşıması ve koruması anlamında okunacak birer kitap hükmündedir.

Kitabın mahiyeti tamamen iyi, güzel ve doğru kavramlarının dışındaki toplumu ifsad eden, iğfal eden bilgi ve belgeleri içinde barındırmamış olmasıdır. Yoksa kitap kitap olma niteliğini yitirerek, okuyana ve oktana ateş etmeye yönelmiş bir nevi silahtır. Bizi yüce değerlere çıkartacak, düşük davranışlardan önleyecek bilgiler ve belgeler, bizim adam olma ve insanlık değerlerinde bir yaşam sormamızın ilk tohumlarıdır.

Kitap okuyalım.. Kitap okutalım. Okuduğumuz kitapları çevremize hediye edelim. Kitap desteği içeren bütün kampanyalara katılalım. Çünkü insan olarak bizler, toplumsal bir hayat yaşadığımıza göre, kitap dahil bütün değerlerin paylaşılmasını ortak bir şuur olarak kabul ediyoruz. Cehaletin bir kişinin okumasıyla değil; binlerce kişinin okuma seferberliğine katılarak ortadan kalkacağını iyi bilmemiz gerekir.

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde yeni açılan İmam - Hatip Ortaokul’umuz için kurulacak kütüphanesine kitap desteği yapıyoruz. Blogerlarımız kitapla ilgili bir yazı yazarak kampanya jpeğini sayfalarında paylaşırlarsa seviniriz. Bu kampanyaya katılacak kitapseverlerimize şimdiden teşekkür ediyoruz.

Okulun Adresi:
Çınarcık İmam-Hatip Ortaokulu
Taşliman Mah.
Gazi Süleyman Cad. Eski PTT yolu
Çınarcık /Yalova


4 yorum:

Pabuc dedi ki...

Her şey için teşekkürler Hocam..Sağolun var olun..

Unknown dedi ki...

ben gönderırırm bu hafta ıçı....jıtapa her zaman tam destek...

Şükran dedi ki...

umarım ben de kendi çapımda yardımcu olmuşumdur.Bu haftaki radyo yayınımda buna da yer verdim profesör:-))
Kütüphanesiz okul kalmasın:-))

Profösör dedi ki...

Pabuc @ Ben teşekkür ederi..

tuğba arık@ Çok teşekkür ederim. Kitaplar bizim dostumuz. Dostluk yayılsın..

Şükriye Karahan@ Çok teşekkür ederim. Mutlu olduk.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...