İzleyiciler

24 Mayıs 2012 Perşembe

Bir Esinti.. Bir Uyarı..

Sevgi iki insanın birbirinden tam olarak emin olup paylaştığı güzel bir ruh halidir. İki insanın birbirinden emin olması demek, tereddütsüz olarak, tam anlamıyla birbirine inanması ve güvenmesi demektir. İnandığımız ve kendisine güvendiğimiz bir kişiyi, kimlik ve kişiliğiyle tanıdıktan sonra, bir takım eksikliklerinin olmasına rağmen, kendisine dostluk adına şans tanırız. Karşılıklı iletişim ve ilişki dâhilinde de ona inanır, ona güvenir ve ona karşı da sevgi besleriz. Ona sevgi beslediğimizden itibaren de kayıtsız şartsız ona teslim oluruz. İşte sevgi budur.

Sevgi varsa, hoşgörü, anlayış, karşılıklı anlaşma ve anlaşılma vardır. Sevgi varsa heyecan ve coşku vardır. Sevgi varsa umut etme, hayal kurma vardır. Sevgi yoksa büyük bir çöküntü vardır. Hayal kırıklığı vardır. Bizi hayal kırıklığına uğratanlar, daha çok olduğu gibi görünenler değil, göründüğü gibi olmayanlardır.. Açıkçası bu tür insanlar iki yüzlüdür. Bu tür insanlar riyakar olanlardır. Bu durumu bazen geç fark edebiliriz. Ne yapsak da bu tür insanları düzeltemeyiz. Yüce kitabımızda en çok münafıklar konu edilmektedir. Öyle bir zaman gelir ki; bir noktadan sonra canımızın yandığını ve canımızın acıdığını itiraf ederiz. Bundan sonra da ilişkimizi ona göre yürütürüz. Çünkü riyakarlık başlı başına Allah'a şirk koşmaktır. Allah'a şirk koşanlara fırsat vermemeliyiz. Allah riya içinde olanları lanetliyor. Lanetlenen insanlarla ne tür paylaşımımız olabilir!. Bu tür insanlar imandan sonra küfür içinde kendini kaybedenlerdir..

Bu tür insanlar sadece ben ben diyenlerdir. Bencil olanlardır. Böyleleri çıkar uğruna herşeyi mübah görür. Malını mülkünü haksız yere çoğaltanlardır. Bu tür insanlar haksız yere kazanç sağlayarak Allah'a karşı savaş açanlardır. Bu tür insanlar mal ve mülkünü putlaştıranlardır. Bu türler kapitalist bir kafa yapısına sahip olanlardır. Bu düşünceleriyle İslam inancıyla asla bağdaşmazlar. Çünkü kapitalistler parayı ilahlaştırır ve mala mülke taparlar. Malları canlarından da kıymetlidir.. Haksız kazançlarını birilerinin alın terini sömürerek yaparlar. Bunlar tek kelimeyle dünyaya taparlar. Allah'tan başka, herşeyin; paranın, pulun, malın, mülkün, şöhretin, kadının ve şehvetin esiridirler. Nefsin kölesidirler.

Profösör

6 yorum:

Uyuşuk Hayalperest dedi ki...

Allah bizi böylesi insanlardan, böyle insan olmaktan uzak eylesin.

KELİMELER DÜNYASI dedi ki...

Sevemek gerek, sevgi gerek, Yaratandan ötürü, yaratılanı sevmek gerek..Allah iyileri korusun..

otuzundansonra dedi ki...

yine çok güzel bir yazı ,dilinize kaleminize sağlık

YAŞAMSAL GANİMETLER dedi ki...

Yüreğinize sağlık..Dost iki yüzlülük yapınca insan ürküyor herşeyden...

Adsız dedi ki...

Tebessûm'de okudu yazınızı. Ufuk kapıları açtığınız için teşekkür ediyorum. Böyle insanlar git gide çoğalıyor.. bîr dur demek gerekir.. Rabbim bizi iyiler toplumundan ihsan eylesin..
Saygılar..

Profösör dedi ki...

otuzundansonra@ Teşekkür ederim. yine beklerim.

Uyuşuk Hayalperest@ Elbette, amin diyorum.

Kelimeler Dunyasi@ Allah kötüleri de ıslah etsin..

YAŞAMSAL GANİMETLER @ malesef. Ama biz dik durmasını bilelim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...