İzleyiciler

11 Şubat 2012 Cumartesi

Kararlılık; İnanmak, Güvenmek ve Sonuca Ulaşmaktır

Kararlılık inanmanın, güvenmenin ve bu değerler içinde bir sonuca ulaşmanın ilk adımıdır. Bir insanın tek başına oluşturmak isdediği bazı şeyler, bir bağlantı ve paylaşma gerekmediğinden çözümü de kendi iradesi içinde olduğundan sonuca ulaşması kolay olabilir. Yeter ki insan kendine inansın, güvensin ve azmetsin. Planlı, programlı olup, bir disiplin halinde hedefine ulaşabilsin. Fakat bir insanın, yapacağı işte kendisinden başka bir muhatabına gereksinim varsa, sadece kendisinin inanması ve güvenmesiyle iş bitmiyor. Karşılıklı her ikisinin de, yani kendisi gibi muhatabının da inanması ve güvenmesi gerekiyor. Kısaca özetlersek, arz taleb meselesi haline gelen işlerde karşılıklı iki tarafın birbirini istemesi, bu isteği bir kararlık haline gelmesi gerekmektedir. Birinin iş aramasına karşılık, birinin de eleman aramasının zaruri halinde olması gerekir. Bir kişi  erkek olarak evlenme kararlılığı içinde ise, muhatabının da, yani bir kadının da  evlilik kararlılığı içinde olması gerekmektedir. Ayrıca  iş arayan bir eleman, işveren tarafından belirlenen  bütün vasıflara haiz olması gerekmiyor. Bir evlilik için de, birinin tüm vasıfları bünyesinde taşıması gerekmez. Birinde mutlaka ingilizce bilmesi, birinci madde haline gelmeyeceği gibi, diğerinde de burcunun terazi olması gerekmez. iş ve eleman bulma da,  eş bulmada ve evlenmede de  amaca ulaşmak için kararlılık göstermek essatır. Bütün vasıflar eleman ve eş adaylarında bulunsa da, kalplerin  bu işe onay vermesi karşılıklı olarak muhatabların birbirini görüp, konuşması, bir nevi mülakat yapılması demek sadece kafalarının yatması değil, aynı zamanda da   gönüllerinin  bu işe evet diyebilecek hoşnutluğu göstermesi demektir. Karşılıklı kabul etmede sadece kafaların yatması insanı tatmin etmiyor. Kalplerin ısınmasıyla iş de, eş de,  birbirini buluyor.


Profösör

5 yorum:

Pabuc dedi ki...

Ne desem ki :)

Gönülün evet dediğine akıl da evet diyor ama akılın evet dediğine bazen gönül evet diyemiyor..Her ikisinin EVEt dediğine ise dualar eşlik ediyor..

Rabbim aklın ve özellikle gönlün evet dediği ilişkiler kurabileceğimiz güzel insanlarla karşılaştırsın HERDAİm bizleri inşaallah..

Rabbime binlerce şükür bu konuda da..

Saygılar Hoca..

Dua ile..

Unknown dedi ki...

aşk işi zor iş be hocam...senelerce kitaplar yazılmış, şarkılar söylenmiş, filmler çekilmiş...

'ofelya dedi ki...

Keşke demekten korkarım ama koca bir keşke bu yazıdan sonra...

Keşke beraberce aynı kararları alabileceğimiz,aynı kararları almazsak da kararlarımıza saygı duyabileceğimiz birlikteliklerle karşılaşabilsek...

YAŞAMSAL GANİMETLER dedi ki...

Yüreğinize sağlık =))

Profösör dedi ki...

Pabuç@ Çok teşekkür ederim. allah senden de razı olsun.

öz'üm @ Aşk zor tabi. Bıçak sırtında yürümek gibi birşeydir.

'oFeLya @ Keşke yerine inşallah öylesi olur. Umudumuzu yitirmeden.

YAŞAMSAL GANİMETLERÜ @ Çok teşekkür ederim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...