İzleyiciler

26 Aralık 2019 Perşembe

Logo Tasarımları

İtibarlı bir müessesenin, bir ürünün y da bir hizmetin alameti farikası onun kurumsallığını belirleyen ve betimleyen görsel amblem ve logosudur. Amblem ve logonun her tür mecrada blog görüntübüdür. Elbette kurumsal görsel tasarımın yanında o müesseseyi oluşturan bütün değerlerinin kalitesi birinci plandadır. Bir müessesenin bütünüyle kurumsal kimliği sadece kurumsal görsellikleri değildir. Onun verliği insanlık ve insanlığa hizmet bilincidir. 

Damla figüründen oloşturulmuş üç yapraklı lale fikri bir anlamda türk kültürünü yanbıtan kadim bir değeri kurumsallığa taşıma gayretidir.  Dijital mecra artık bilgisayardan, tabletten akıllı telefonlara kadar inerek pratiklik kazanmıştır. O açıdan özellikle amblem ve logoların daha sade ve basit olması klasik kurumsal çalışmaların da doğru olduğunu bize gösterir. Basit dediğimiz bir amblem anlamı büyükse ve kurumsallığa bir yüce fikirle destekliyorsa o müessesenin bütün kaygısı  doğru düzgün insanlıkk hizmetidir. Kaliteli hizmekt vermek adaleti yerine getirmektir. 





Yaptığımız iki çalışmanın hem beyaz zemin, hem de mavi zemin üzerindeki duruşunu göstermek için, bir normal ve bir de dişi çalışmayı sizlerle paylaşmak istedim.  Renklerimiz; mavi renk Cyan 100, Magenta 75, Black 25 Yellov 0 olarak mikseri yapılmıştır. Bu kurumsal amblem ve logo çalışmasıan yönelik bir yaklaşımdır. Umarım beğenirsiniz.

Profösör

8 yorum:

Beyaz Yakalı dedi ki...

Emeğinize sağlık.

Denize Bakan Ev dedi ki...

Eleştiriye açık mı? :))) Dayanamam da.
B ile E arasındaki ve A ile T ve yine T ile I arasındaki boşluklar diğer harflerdekinden daha fazla ve bu uyumsuzluk gözü tırmalıyor.. Typography'yi yapan tasarımcıya ufak bir hatırlatma.. Nacizane, dostane, yapıcı olması umuduyla.

uzmanamator dedi ki...

ben beyaz üzerine duruşunu beğendim neden yok öyle :) elinize sağlık

Profösör dedi ki...

Beyaz Yakalı @ Teşekkür ederim.

Profösör dedi ki...

Denize Bakan Ev@ Özellikle eleştirmelisiniz sevgili blogtaşım. Eleştiri demek doğru bulduğun tadafını övmek ve öne çıkartmak, doğru bulmadığın ve eksik bulduğun yerleri de öneri getirmek suretiyle katkıda bulunmak fazilettir. Bu tasarımlar genel olarak bir lekeleme. Haflerarasına hiç dokunmadım ve espas özellikle yapmadım. Asıl buraya neredenr geldiğimiz önemli. Bu projede ağaç konsept olarak kabul edildi. Onunla ilgili de yaptığınız uyarıya uygun espas yapılmıştır. Herşey için teşekkür ederim. Sanat ve estetikte buluşmak üzere vesselam.

Profösör dedi ki...

uzmanamator@ Teşekkür ederim. Her iki halde kullanımı olur düşüncesiyle bu logoyu tasarladım vesselam.

Denize Bakan Ev dedi ki...

Haklısınız Profösör, olumlu tarafını atlamışım, pek huyum değildir ama bu sıra huylarımdan genel anlamda rahatsızım bu uyarı iyi oldu. Beğendiğim noktalar; renkler tabii :) Fakat bence bu emlak danışmanlığı şirketine hazırlanan bir çalışma ve klasik üçgen çatılı ev logolarından artık gına geldiği için ;) su hoş bir düşünce. Kakat asıl hoşuma giden üç koca su damlasının altındaki ufak su damlası ile "damıtılma" fikri yani bir çok eve bakmak ama sonunda en durusuna karar vermek gibi. Tasarım aslında biraz da "hikaye anlatmaya" benziyor bence çünkü tasarımdan daha önemli olan şey: fikir, görüş, şirketi bir sonraki noktaya taşıyacak olan bu. O nedenle tasarım sadece güzellik ya da estetik ya da fonksiyonellik değil, üçüncü bir damar var ki o da "hikaye" ya da "felsefe".... Bilmem siz ne düşünüyorsunuz?

Profösör dedi ki...

Denize Bakan Ev @Çok güzel analiz etmişsiniz. bu şirket adı üzerinde bir yatırım şirketi. Elbette değerli emlakları da takip edecek, yurt dışı yatırımları da yönetecek. Ağaç üzerinde karar kılındı. Ağaçla ilgili grafiği de paylaşacağım. İlginiz için teşekkür ederim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...