İzleyiciler

26 Aralık 2019 Perşembe

Kurumsal Renkler


Baskın koyu renkler genelde sağlamlık ve itimat telkin etmesi bakımından önemlidir. Banka ve finans kurumları buna ihtiyaç duyarlar. Bazı renklerin yeme içme sektöründe kullanılması iştahı kabartan bir seçenek olarak düşünülse de, başka sktörlerle sağlamlık ve güven sarsılmasına sebeb olabilir. 

Profösör

10 yorum:

Zeugma dedi ki...

Fast food zincirleri ve gıda markalarının logolarında iştah artırdığı için kırmızı tercih edildiğini öğrenmiştim.. Eğlence, sağlık ve güzellik sektörlerinde de...
Bu nedenle baskın koyu renklerin telkin ettiklerini daha iyi anladım. Teşekkürler Profösör

Profösör dedi ki...

Zeugma @ Ben teşekkür ederim.

Turgay Aksoy dedi ki...

Evet düşününce finans firmalarında baskın koyu renkler hakim. Bir tek ING turuncu rengi öne çıkartıyor.

N.Narda dedi ki...

Renk teorileri hakkında daha doğrusu renklerin işraki mezhebine göre yorumunu içeren bir kitap okuyorum şu sıra. Konuyla önceden de ilgiliydim ama ciddi okumalar yapmamıştım. Bu kitap başlangıç olabilir. Haşim Cabrera'nın bir kitabı. Mavinin dinginlikle, yenilgiden sonra ayağa kalkmakla , yeniden canlılıkla ilgisinden bahsediyordu, yanlış anlamadıysam. Zira teorik dili ve çeviri biraz uğraştırıyor da beni:)

Profösör dedi ki...

Turgay Aksoy @ Üzüm üzüme baka baka kararmış ama bazan de kontrast ve aykırı renklerle bu trend içinde aykırı olmak ad isteyebilirler. Tercih meselesi.

Profösör dedi ki...

N.Narda @ Malesef bütün çeviriler berbat durumda. Niche'nin bir kitabında bir cümle tam birbiçik sayfa. Biliyorsunuz felsefe ağırlıklı olarak soyut kavramlar üzerine kurulu cümleler. Ona na ükıl dayanır ne da tırnak. Beynini tırmalar durursun. Tam bir deccal hikayesi. Deli saçması. Bir çeviriyi yapabilmek cesaret ister. Birikim ister. Ruh ister ve gönül ister. Önce Türkçeyi iyi bileceksin. Sonra çeviri yaptığın dili ve sonra ad felseyi. Tabi ki iletişim kurallarını pratik hale getireceksin. Aklın ve hafızanın da kaldırabileceği bir yük vardır. Her bünye bu çekemez bu sıkleti. Sarece bunun yüzünden kafasını yiyenler var ve depresif durumlar ve şizofranik hale gelenler. Allah korusun. Yarım imam din yıkar, yarım doktor can yakar misali vesselam.

HürPost dedi ki...

Bende daha önce logo konusunda destek alırken bu renklerin baya önemli olduğunu duymuş ve ufak bir araştırma yapmıştım güzel bir yazı olmuş bilmeyenler için teşekkürler.

Profösör dedi ki...

HürPost @ Teşekkür ederim.

Yağmur Tozu dedi ki...

Renkler algılarımızı biz farkında olmadan etkiliyor, cips paketinden tutunda kurumsal firmalara kadar...

Profösör dedi ki...

Yağmur Tozu @ Her şeyin bir anlamı var, her şeyin bir sırrı sureti var. Teşekkür ederim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...