İzleyiciler

8 Aralık 2016 Perşembe

Seversen Sevilirsin


Hayatımızın kontrolü bütünüyle bizde diyemeyiz.  Bu ancak bizi yaratan, terbiye eden, rızıklandıran  Yüce Kudrettedir. Doğal olarak kararlarımızı kendimiz vermekte özgürüz. Tercihlerimizde özgürüz. Bu bir bakıma doğru olsa da, özgür iradeyle doğru karar ve doğru tercihler  yapabilir miyiz!..  Her şeyden etkilendiğimize göre  en iyisine karar vermek, en iyisini tercih etmekte zorlanırız. Herşey sadece bizim için kurgulanmaz ve kodlanmaz ve karşımıza ne çıkarsa onu kabulleniriz. Mükemmellik bekleyemeyiz. Çoğu kez beklentilerimize yeniliriz. Bazen de öyle şeyler olur ki, beklemediğimiz bir süprizle karşılaşır ve o hayatımızın en büyük  mucizesi oluverir. Öyle bir mucize ki, bizi hidayete götüren bir mutluluk ve bir huzur gibidir. Biliriz ki; bu bizim birlikte geçmişte yaşadığımız onca sıkıntının, onca zahmetin bir sonucu olarak, bize sunulan Allah'tan rahmet, bereket  ve sonsuz  bir lütuftur... Önce Onu sevecek ve Onun rızasını kazanacaksın. İşte o zaman seversen sevilirsin.

Profösör

9 yorum:

M. Talha Y. dedi ki...

Cüz'i irade ve külli irade olarak herkesin anlayacağı şekilde pek güzel açıklanıyor Risale-i Nur eserlerinde.
Allah bize bir meyletme imkanı vermiş. Meyledilecek yolları da kendisi idare ve irade ediyor. Aklıma meşhur üzüm örneği geldi. Yani yaptığımız hatalar yanlış tercihlerimizden kaynaklanıyor.
Hatta bazen Allah yanlışı seçmememiz için bizi doğruya sevk ediyor. Eh hal böyle olunca bizi bizden çok seven Vedud sevilme en layık mahbub olduğu anlaşılıyor.
Tıpkı yazdığın gibi "seversen sevilirsin"
Gülücüklü Kal..

Sapsikanne dedi ki...

Bunu sevdim.. Önce Yaraanı seveceksin ki sevince sevileceksin..elinize sağlık..

Hikaye Kalpli Kadın dedi ki...

Sevilmek için Yaradan'ı sevmek yetiyor da, yarattıkları için aynı şeyi söyleyemiyorum. Çok hoş bir paylaşım. Emeğinize sağlık :)

M. Talha Y. dedi ki...

mim :))

Makbule Abalı dedi ki...

Beklentilerimiz ya da ummadıklarımız, beklemediklerimiz. İkisini de kabullenmek kişiyi huzursuz etmiyor. Körü körüne değil, artıları, eksileriyle hatalarımız, iyiliklerimizle...
Acılar ve sıkıntıların da insanı olgunlaştırdığına, geliştirdiğine inanıyorum.

Profösör dedi ki...

Talha .MTY@ Teşekkür ederim.

Profösör dedi ki...

Şapşik Anne@ Teşekkür ederim.

Profösör dedi ki...

Hikaye Kalpli Kadın@ Teşekkür ederim.

Profösör dedi ki...

Makbule Abalı @ Acılar bizi olgunlaştırıyor. Dediğiniz gibi. Teşekkür ederim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...