İzleyiciler

9 Kasım 2016 Çarşamba

İletişim İyi Bir Algı Yaratmaktır


İnsan ilişkileri iletişimle başlar. İnsan iletişimini genel olarak söz ile, yazı ile yapsa da, kişi varlığı ve taşıdığı bütün değerleriyle iletişim kurar. 

En başta etten ve kemikten yaratılmış olan insan aynı zamanda ruh da taşır. Öğrendikleri, yaşam biçimi, fikir dünyası, duyguları ve davranışlarıyla bir kıyafet bütünlüğü içinde karşı tarafın zihninde bir imaj oluşur. 

İyi bir insan, seviyeli bir insan, adaletli ve ahlaklıdır. Böyle  insanın bütün davranışları aynı zamanda  şuur içindedir. Bu kolayca anlaşılır. Böyle insanlar Karşı tarafın hafızasında  iyi bir algı yaratırr.

Profösör

2 yorum:

Çıplak Yazar dedi ki...

Her gün tanımadığımız onlarca insanla iletişim halinde oluyoruz. Bunların çoğu istemli, çoğu da istem dışıdır. İnsan istemli iletişim halinde olduğu insanlara karşı daha açıktır. Fakat istem dışı iletişimde bulunduğumuz insanlara karşı biraz daha kapalı kutu konumunda oluruz. Doğal olarak her iki iletişim şekline dayanarak iletişim kurma biçimlerinin de farklı olduğunu düşünüyorum. O yüzden ''kişinin varlığı ve taşıdığı bütün değerleriyle iletişim kurması'' sözü bana pek doğru gibi gelmedi.

Profösör dedi ki...

Çıplak Yazar @Her kişi ve her varlık konumu ve yansıttığı bilgi değerleri açısından zaten bir iletişim halindedir. Sadece kitap okunmaz, evrendeki her varlık kendini okutur adeta. Bizim bilinçaltımızda birer değer olarak da varlığını sürdürür. İletişim istemli de olsa istemsiz de olsa sonuçta bir eylemdir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...