İzleyiciler

20 Mart 2013 Çarşamba

Beyaz Bir Defter


Renkler hepsi birleşip siyah olabilirler, Bütün renkler birleşip beyaz olabilir mi? Elbette olmaz. Beyaz renk olmak herkese nasib olmaz. Bütün renkler beyaz olmak ister. Hiç olmassa beyazda kendisini görmek ister. İnsanlar da böyledir. Günahsız insan varmı? Kirlenmemiş insan bulmak o kadar kolay mı? Üstelik hepimiz insanlık ailesinden olsak da kimimiz iyi, kimimiz kötüdür. Kimimiz güzel, kimimiz çirkindir. Kimimiz doğru, kimimiz yanlıştır. Beyaz olmak, kirlenmemek, beyazı taşmak o kadar da zordur.

İnsan ilişkileri müsvedde deftere benzer. Akıllı ve yürekli insanlar karşılıklı birbirinin kusurlarını örter. Birbirlerine karşılıklı değer verirler. Bir insan sadece kendini düşünüyorsa, karşısındakini küçümseyerek bakıyorsa, o insanın sonunu görmek istemem. Gün gelir devran döner, onların yerinde olmak istemem. O tür insanlar kendilerine bile yabancıldır. Yapa yalnız, hırsları, gururları, kibirleriyle başbaşadır. Hayattan zevk almaz, çünkü onlar paylaşmayı bilmeyendir.

Sözün kısası; hendini bilen haddini bilir. Haddini bilen sever ve  sevilir. Ancak o zaman bir  beyaz sayfada bütün renkler kendini gösterebilir. 

Profösör

10 yorum:

Pabuc dedi ki...

Kişi hem kendi sayfasını temiz tutmalı hem de karşısındakinin sayfasına çamur atıp kirletmeye çalışmamalı..Karşısındaki kişinin sayfasına da kendi sayfasının özenini göstermeli...

Unknown dedi ki...

Yani sevildiğimiz kadar severiz
ya da sevdiğimiz kadar seviliriz...
Tek çocuklarımızda bu hüküm geçersiz

Unknown dedi ki...

Yani sevdiğimiz kadar seviliriz ya da sevildiğimiz kadar severiz..

Profösör dedi ki...

Pabuc@ Beyazlık ve kirlenmemişlik karşılıklı olmalı..

Profösör dedi ki...

Bahar Dallarim @ Aynen katılıyorum size de..

Şahin Şirin ERDEM dedi ki...

harika bir yazı. çok anlamlı..
yüreğinize sağlık...

Şükran dedi ki...

Beyaz, temiz tutulması zor olan bir renktir.Temiz tutabildiğimiz sürece güçlü ,kendinden emin ve başkalarının da sorumluluğunu üstlenebilecek ciddi bir renktir....
Güzel bir yazıydı Profesör,
çok iyi geldi :))

Profösör dedi ki...

Şanselize Bulvarı @ Teşekkür ederim..

Adsız dedi ki...


Beyazı ondan severim ki,
üzerinde leke barındırmaz. Hemen belli eder kirini!
Siyah ise her kiri barındırır da
örter rengiyle, tehlikeli!

Profösör dedi ki...

destiny@ Güzel bir tesbit..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...