İzleyiciler

10 Eylül 2012 Pazartesi

Ruh İkizi

Son zamanlarda, laf arasında "Ruh ikizi" diye bir kavram çok kullanılmaktadır. Oysa hiçbir varlık diğerinin ikizi konumunda olamaz. Fiziken birbirine, yüzündeki benine varana kadar, tıpatıp benzeyip de, ikiz olarak doğmuş çocukların bile ruhen birbirinden çok farklı olduğunu biliriz. İkizlik sadece fiziki kalıplar içinde görüldüğü için sadece görsel benzerliktir. Bazı huy ve davranışlar da birbirine benzerlik gösterebilir. Sonuç olarak iki insan, iki ayrı varlıktır. İnsanın ruh ikizini bulması demek, evrensel boyutlarda iyi veya kötü, her ne şart olursa olsun, onu kendisi için çok özel bulup mutlu olması, aynı derecede de kendisini onun bir yarı paçası gibi hissetmesidir. Bunun yanında da kendisini, ruh ikizi olarak algıladığı kişinin yarı parçası gibi hissettiği gibi, karşısındakine de bunu aynı oranda doğal olarak hissettirmesidir.

Ruh ikizi kavramı insani bir değerdir. Anlamak ve anlaşılmak esasına dayalıdır. Bu kişiler gerektiğinde hiç konuşmadan göz temasıyla bile kurabilirler. Tek bir bakış binbir bakış içinden seçilebilir. Bu dili herkes kullanamaz. Ruh ikizinin kullandığı dil kalbidir. Kalbin güzel duygularla kemal bulmasıdır. Ruh ikizi kavramı cinsi değildir. Cinsiyet sadece iki karşı cinsin birbirini anlaması, birbirini tamamlaması, bir ve birliktelikleriyle hayata karşı hem özelde hem de genel olarak sağlıklı bir pozisyon alabilmeleridir. Her nereden bakarsak bakalım, iki insanın karşılıklı anlaması, anlaşılması, hayat mücadelesi içinde yaşadıklarının birikimleri içinde daha anlaşılır olmasıdır. Hayatta çile çekmeyen, acı görmeyen, sıkıntı yaşamayan kişilerin, gerçek sevginin, gerçek şefkatin, gerçek merhametin ne olduğunu anlayabilmesi ve özüne inip içselleştirebilmesi mümkün değildir. Bu sebepten ruh ikizi kavramı, herşeyi yüzeysel olarak yaşayan, herşeyi güllük gülistanlık içinde bulan kişilerin felsefesi içinde yer alması düşünülemez. Ruh ikizi kavramını ancak, göbeği maverayla bağlı olan iki dünya insanının, inanç ve ahlak değerleri içinde, duygusal ve düşünsel olarak, ulvi bir mefkurede buluşması olarak görebiliriz. Belki de birbirini anlamada duygusal ve düşünsel olarak herkesten daha iyi karşılıklı anlaşabilme sanatıdır. Bu bir, onlara Allah'ın lütfudur. Bu bir aynı frekansı yakalayıp, birlikte birbirini ahenk içinde anlayabilme becerisi ve ustalığıdır.

Ruh ikizi demek, samimi, hiç bir karşılık beklemeden ve kişisel menfaate dayalı olmayan, sadece gönül rızasını kazanmaya dayalı, ahlaki, duygusal ve düşünsel bir birliktir. Ruh ikizlerinin birbirine olan sevgisi ve saygısı aynı zamanda da bütün insanlığa duyulan sevgi ve saygıdır. Ruh ikizi, inanç değerlerini yaşayan ve yaşatan felsefesiyle, birbirlerini hayat boyunca olgunluk derecesinde yüceltmeye çalışan, aynı zamanda da birbirlerini kırmaktan çekinen gerçek iki dosttur.

Profösör

7 yorum:

Elmyraucuc dedi ki...

Arıyorum ruh ikizimiii :)))

Kalemine saglık :)

Şükran dedi ki...

Hakikaten öyle derler ya,ruh ikizi diye.Böyle bir kavram varsa da şayet; ki siz tanımını çok doğru ifade etmişsiniz zaten...
böyle bir şey nadiren karşımıza çıkar.Ve -hani şu son paragraftaki cümleleriniz- bulmuşsanız öyle bir insan/ kaybetmemeli bir insan/ kaybederse insan /yalan olur içindeki sevgi lisan....

Ve eğer bulduysanız varsa böyle bir dostunuz şanslısınız demektir...

Profösör dedi ki...

elmyra ucuc@ Kalb kalbi bulur bence . mutlaka bir gün..

Profösör dedi ki...

Şükriye Karahan@ Herkes ruh ikizini bulalı ve öyle ölmeli..

Şükran dedi ki...

temennimiz odur efendim:-))

Asahhara dedi ki...

Ruh ikizi, dost, yoldaş, fikir arkadaşı..

Adsız dedi ki...

Ruh ikizimi buldum diyebilirim. Daha doğrusu ikizlik kavramını doğru bulmadığım için sanırım dünyaya gelmeden ruhlar aleminde beraber bir yaşam sürmüşüz. Bilmiyorum anlayabilmek için o kadar çok araştırma yaptım ki. Ama onu tanıdıktan sonra kendime çeki düzen vermeye başladım. Bu çok garip. 24 saat boyunca onu düşünüyorum. Sadece o değil onun çevresindeki herkes için dua ediyorum.
Ailevi yaşamlarımız, sevdiğimiz şeyler, değerlerimiz o kadar çok benziyor ki kafayı yiyecek duruma geldim.
O beni tanımadan ben onu tanıdım. Aylardır çıldıracak seviyeye geldim. Tanıdığı zaman onun da aynı şeyleri hissedeceğini düşünüyorum.
Ama aramızda evlilik gib değil başka büyük engeller var. Ama imkansız olduğunu düşünmüyorum. Arkadaşlarım hayal dünyasında yaşadığımı düşünüyor.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...