İzleyiciler

4 Eylül 2012 Salı

Bir Nefeslik Paylaşım

Herkes mutluluğun ne demek olduğunu biliyor mu ki!.. Huzura kavuşmadan mutlu olunabilir mi ki!.. Oysa mutluluk bir şuur halidir. Başka bir deyişle kadere, hayır ve şerre inanmak, şuur halinde olmak demektir. Şuur halinde olmak demek de mutlu olmak demektir. Çünkü her istediğimiz düşündüğümüz ve hayal ettiğimiz gibi sonuçlanmayabilir. İşlerin planladığımız gibi olmaması demek, başarısızlık anlamına da gelmez. Herşeyin bir hikmeti vardır.  Buna kısa bir süre içinde vakıf olabiliyoruz. Biraz sabır, biraz da sükunet sonucu, her şeyi yeniden düşünerek tasavvur etmek, kurgulanmak, yeniden duygu ve düşünce olarak güncellenmek demektir. Siyahla beyazı, geceyle gündüzü birbirinden ayırabilmek demektir. Yeniden herşeye karşı kendimizi hazırlamak demektir.

Herkes dünyevi kaygıları için, para pul, mal mülk peşinde koşabilir. Bu fani dünyada mal da olmalı, mülk de olmalı ama, huzur ve mutluluk esas alınmalı. Asıl bizi mutlu edecek değer onurumuz ve itibarımız olmalı. Başımızı sokacak küçük bir ev, iyi bir iş, dostluklarımız olmalı.



Profösör

8 yorum:

Elmyraucuc dedi ki...

Tek istediğim her zaman birazcık HUZUR!

. dedi ki...

Bu yazınız vesilesi ile bende bu konu hakkında ki düşüncelerimi paylaşıyorum müsaadenizle:

Eğer şuurlu iman sahibi ise insan, birşey yapacağında der ki ''Allah ve Resulü bunu yaparsam ne der''...

Tavrımız sürekli teyakkuzda olmak, mü'min duruşu sergilemek, inancımızın izzetini düşünmekle bu şuur gelişecektir kanaatimce.

Dolayısıyla ahiretimize faydası olmayan her işten ALLAH'a sığınmalııyz...

Pabuc dedi ki...

Sağlık olsun ,huzur olsun sevdiklerimiz sevenlerimiz olsun...Ve İmanımızın bilincinde yaşayalım daha ne olsun..Çok şükür Rabbimize..

Profösör dedi ki...

elmyra ucuc@ Huzur aynı zamanda mutluluğu içinde barındırır.

Profösör dedi ki...

Neşvünemâ@ katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. Allah için düşünülmeyen, hissedilmeyen hiçbir değer değer niteliğini taşımaz.

Profösör dedi ki...

Pabuc @Şükürler olsun..

Unknown dedi ki...

Mutluluğun reçetesi sevgi
Huzurun reçetesi ise sabır
Nedense hepimiz bir şeylerin peşinden koşarak gidiyoruz,elimizde
olanların değerini bilmeyerek sanki yakalayacaklarımızla mutlu olacağımızı sanıyoruz oysa mutluluk insanın kendi içinde ve kendinle barışık olma halinde........

Şükran dedi ki...

Ne güzel ifade etmişsiniz.Aslında tam aradığımız şey.Mal,mülk,giysi bu ya da bu aslında bizim olmayan şeyler.Ama içimizdeki benlik o bize ait.Onun için sevmek,sevilmek,incelikler görmek istiyoruz.Ve bu yüzden iyi bir intiba bırakmak güzel..Kaleminize sağlık:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...