İzleyiciler

17 Nisan 2012 Salı

Soyut Bir Resim.. Somut Bir Anlatım..


Blog.. Modem.. TTNet.. Asahhara.. Ankara.. Beyaz sayfa.. Yazarlık.. Yazı.. Editörlük.. Gazetecilik.. Çizerlik.. Çizgi.. Ajansımız.. Ofisimiz.. Mehtap.. Yıldızlar.. Mercan.. Doğa yürüyüşü.. Fotoğraflar.. Sosyal medya.. Moon.. Sorumluluk.. Fedakarlık.. Anlayış.. Anlama.. Anlaşılma.. Hidayet..  Tweet.. Face.. Youtube.. Yazar cafe.. Hakan.. Sultan.. Çöl güzeli.. Masal.. Mitoloji.. Özgürlük.. Bağımsızlık.. Hoşgörü.. Enerji.. Güç.. Aspirin.. Balgat.. Güncellenmek.. Paylaşmak.. Yalnızlık.. Fikir.. Duygu.. Davranış.. Hayal.. Rüya.. Umut.. Hepsi birer kelime.. Hepsinin birer anlamı olmalı. Bu kelimelerin hepsi ayrı ayrı başka fikir ve duyguları da çağrıştıran bir özelliğe sahip. Bu kelimeler bir araya gelse bile, dört dörtlük bir anlamlı cümle yazmak çok kolay olmasa gerek. Ama, gönül lisanıyla yazılan kelimeler, en değerli kelimeler olsa gerek..  Kelimeler bir fikrin, bir duygunun,  somut bir cismin, ya da soyut bir kavramı anlatan işlevleri vardır. Levhada yazılmış olan kelimeler bir çerçeveden de taşabilir. Sevgi olur, şefkat olur, merhamet olur.. Dostluklarla yerini bulur. Kelimeler şiir olur, öykü olur, roman olur; okuyan herkes şifasını bulur. Kelimeler, sevincin, coşkunun, heyecanın adı olur. Üzüntünün, matemin, yalnızlığın tadı, tuzu biberi olur. Kelimeler mushaf olur, duvara asılır. Duvardan alınır, okunur, uygulamaya sokulur, bilinçlenilir. Kelimeler kitap olur sayfaları açılır. Kelimeler tek bir mabudun adı olur; Allah denir.  Doksan dokuz ismi Celal ile Esma-ül Hüsna olur.

En anlamlı bir kelime ve bütün kelimeleri içine alan bir kelime, nedir diye bana sorsanız eğer; adı "Huuu" olur. Onunla bir nefes alınır, ölüyken diriliriz. Onunla bir nefes verilir,  diriyken ölürüz.

Yazı ve grafik: Profösör

5 yorum:

Asahhara dedi ki...

Tüm kelimeler ne kadar anlamlı.. İyi ki sizi tanımışım hocam.. Bana katkılarınızı herkes görüyor. İstemek ve başarmak bizim yolumuz budur..

Uyuşuk Hayalperest dedi ki...

Bir kelime bazen, uzun bir cümleye eşit olabiliyor.
Bazen de birini anlatmak için, binlercesini bir araya getirmeye çalışıyoruz.
Resim çok güzel olmuş.

Elmyraucuc dedi ki...

En güzel nefes yorgunken iç çekercesine aldığımız nefes değil midir? Nefes alıyoruz ya şükürler olsun...

Pembe Kereste dedi ki...

Huu ne kadarda anlamlıymış.. Çok güzel

Profösör dedi ki...

Asahhara@ Teşekkür ederim.

Uyuşuk Hayalperest @ Teşekkür ederim.

elmyraucuc @ Şükürler olsun..

Pembe Kereste @ Ben teşekkür ederim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...