İzleyiciler

24 Ekim 2009 Cumartesi

Bihi

Herşeye besmeleyle başlamak gerekir. Biz de ilk kez bir blog sahibi oluşumuz nedeniyle öncelikle Allah'ın adıyla ilk yazımızı okuyucularımızla paylaşmak istedik. Eski metinlerde ve mektuplarda besmeleyi "Bihi" kısaltma kelimesiyle hatırlatmışlar. "Bihi" arapçada O'nunla  anlamını içermektedir. Yani Allah'ı hatırlayarak her işe başlanmış. Bi arapçada harficerdir. İle anlamını taşır. Hi de O anlamını taşır. Kısacası Besmelenin en kısa yazılım biçimidir desek yeridir. "Bismillahirrahmanirrahim" bir cümledir. Her işe başlarken "Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla" başlarım demektir. Bu başlangıç yazımızda her zaman rastlamadığımız, hatta bilmiyenlerimizin olduğunu varsayarak "Bihi" kelimesini paylaşmak istedik.

8 yorum:

Katun dedi ki...

NEDİR BLOGUMLA İLGİLENİŞİNİZİN SEBEBİ?

Profösör dedi ki...

Yazılarınız, şiirleriniz çok güzel. Anlamlı ve derinliği olan düşünce ve hislerle dolu. Keyif verici bir bilog sahibesisiniz.

Katun dedi ki...

teşekkür ederim...
ama ben ürküyorum sizden nedenini bilmeden!
sizce neden?

Profösör dedi ki...

SonsuzKuyu @ Belki dünyaya bir başka pencereden bakmış olabilirim. Dostluk değerlerinin ne olmduğunu bilen insanlar ne korkarlar, ne de korkuturlar. Sadece huzur bulurlar.

Katun dedi ki...

("Gariplerin kitabı"nı bi zamanlar ucundan okumuştum geçen aradım bulamadım ama arıyacağım.)bu arada siz "bir adam yaratmayı" tekrardan mı okuyorsunuz yoksa vesile mi oldum:)

Profösör dedi ki...

SonsuzKuyu @ "Gariplerin kitabı" yeryüzü yayınlarından ilk çıktığında, biz bu kitabı Yenidevir gazetesinde tefrika olarak yayınlamıştık. Anons frafiklerini b.en hazırlmıştım. Ama biz bu kitabın adını değiştirerek, ilgi çeksin diye "İmamıan öldürülüşü" diye vermiştik.

"Gariplerin kitabı" nın yazarı İngiltede yaşayan Ian Dallas'tır. Ian Dallas, sonradan müslüman olarak Abd-ül Kadir Es-Sufi adını almıştır.

Bu arada siz "Bir adam yaratmak" eserin filmini de izlemiştim yıllar önce. Senin de hatırlatman ile bu eseri "Hayal Kahvem" bilog sahibesine armağan ettim. Çünkü bu arkadaş da kitap kurdudur. Ben de onu eleştiririm. Fakat "İşkadını" kavramının yanlış olduğunu hatırlattım ona. İş adamı, ya da iş insanı olur dedim. Onda tam bir mutabakata varamadık. Ben de Bir adam yaratmak eserinin bir insan yaratmak, bir kimlik yaratmak anlamında kullanarak tecaülü rif yapmış oldum. nacizane olarak..

Adsız dedi ki...

ben hep ilk yazılardan başlarım blog okumaya.. sondan başlayınca kişiyi tam tanıyamamış oluyorum.. Gördüğüm en anlamlı başlangıç sizinki.. teşekkür ederim

Asahhara dedi ki...

Bihi .. Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla. Bilgi aktarımınız için teşekkürler. Hoşgelmişsiniz, iyiki gelmişsiniz blog dünyasına..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...