İzleyiciler

28 Mayıs 2012 Pazartesi

Bir Örümcek Adam Olmalıyım

Örümcek adam kendi kişisel problemlerini yine kendi içindeki potansiyel olarak barındırdığı gizli ve gizemli güçleriyle çözümleyen bir adamdır. Aynı zamanda çizgi dünyasının en meşhur süper kahramanları arasında imtiyazlı bir yeri vardır. Örümcek adamın en önemli ilkesi "Büyük güç büyük sorumluluk getirir”dir. Bu ilkeyle çizgi romanın genel olarak konusunu belirler. Örümcek Adam karakterinin insani boyutları ve yaşadığı iç çatışmalar çizgi romanının bütün dünyada tanınırlığını artırmıştır.

Çocukluğumda bazen görünmez adam olur, bir manavın önünden geçerken, isteğim doğrultusunda tezgahın içindeki bütün portakalların yuvarlanıp,  "Beni ye!.. Beni ye!" diyerek peşimden gelmelerini isterdim. Çocukluk bu ya, belki de paramın olmayışı, belki de o an canımın portakal yemek istemesi, bende böyle bir hayal kurma pratiklikleri kazandırıyordu. Aynı şekilde henüz çizgi dünyasında örümcek adam tiplemesi ve karakteri yaratılmadan önce de kendime bütün engelleri aşan bir karakter yüklediğim olmuştur. İnsanüstü bir güç edinmeliyim ki; dere tepe düz gitmeliyim. Büyük binalara, gökdelenlere bir solukta tırmanıp, çıkmalıyım. Minareden atlamalıyım. Hiçbir engel tanımamalıyım. Bir örümcek adam olmalıyım. Şimdi bile dünyayı kasıp kavuran kötülüklere karşı savaş açmalıyım. Mazlumları, zayıfları, kimsesizleri korumalıyım. Bu insanlık idealiyle hayatımı sonsuza dek sürdürmeliyim.

Örümcek adam olan ben, bu gücümü geri kafalılıktan değil, bilakis inancımdan ve zekamdan almalıyım. Sevgi, şefkat, merhamet duygularının hamiliğini yapmalıyım. İslam peygamberinin kendilerini öldürmeye gelen müşriklerden korunmak için, sığındığı mağaranın kapısını ağlarıyla ören bir örümcek kadar şanlı bir şerefe nail olmalıyım.

Profösör

7 yorum:

Uyuşuk Hayalperest dedi ki...

Küçükken kimin hayali değildi ki bir süper kahraman.
Verdiğiniz örnek daha güzel ama. Bir örümcek.. belki güvercin.

SmG dedi ki...

Güzel bir yazıydı, örümcek adam izlemek istedim :)

Unknown dedi ki...

örümcek adam , sadece çocukların değil biz büyüklerinde kahramanı oluyor böylece...

Pabuç dedi ki...

Son paragraf olmamız gerekenin de bir özeti olmuş...Karınca bile olmaya razıyım bu yolda ...

Güzel yazı (her zamanki gibi) Hocam, yüreğinize sağlık..

~♡ηυяѕαℓкιмι™ dedi ki...

Değil mi.. Peygamber efendimizi korumak adına bu görev belkide insan oğlunun asla dönüp yüzüne bakmayacağı küçük bir yaratığa verilmiş.. Bizim küçük gördüğümüz nice şeylerden aslında ne büyüklükler çıkar farkında değiliz.
Portakal kısmını sevdim bende aynı şeylerin çilekler ve kiraz için olmasını isteyebilirim :)
Örümcek Adam Çizgi Romanını ortaya çıkaran kişinin de hayal dünyasının çok geniş olduğu açık..

öykü dedi ki...

Ben de heıdı olmak ıstıyorum
daglarda buyukbabam bana ateste peynır pısırsın

peter gelsın koyunlarla dolasalım

Profösör dedi ki...

Uyuşuk Hayalperest@ Her hayvan üzerine düşen görevini icra diyor. Ne güzel örnek..

SmG@ Örümcek adam iyi bir çizgi karekteri.

öz'üm@ Örümcek adamı hep süpermen gibi görmüşümdür ben.

Pabuç@ Ne güzel dedin.. Karınca bile olmak isteriz bu yolda..

~♡ηυяѕαℓкιмι™ Portakalı severim ben. O da beni çok sever. Kabuklarını soyar çocukların omuzlarına koyardım. Subay gibi rütbesi yükselsin diye..

öykü@ Alplerde doğa harikası içinde doğayı solumak ne güzel.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...