İzleyiciler

5 Mayıs 2012 Cumartesi

Bir Akrebin Düşündürdükleri


Bir akrebin etrafına ateşten bir çember yapılmış olsa, buna karşın ateş çemberine alınan akrep de, ateşte cızır cızır yanarak acı çekmek ve yanmak yerine; kendi kendisini sokarak, intihar edip canına kıymayı, böylece kendini zehirleyerek ölmeyi tercih eder. İçgüdüsel olarak bilir ki ateşte yanmak, kendi kendine zehirlenmekten daha acı ve azab vericidir.

Kendisine bir görev verildiğinde başaramayan Japonların onurları ve gururlarını kurtarmak için, kendi kendilerine, nasıl harakiri yaparak intihar ettikleri bilinmektedir. Bu dünyada öyle insanlar vardır ki, yüz kızartıcı bir hareket yaptıklarında, ahlaksızlığı ve onursuzluğu bir şeref kisvesi gibi, utanmadan, sırıtarak üzerlerinde taşıyabiliyorlar. Böyleleri apaçık hak yiyor, zulmediyor. Karşıdan baktığımızda bu kişiler, iki rekatlık namazı saatlerce, huşu içinde kılıyormuş edasıyla ikiyüzlülük, riyakarlık ve münafıklık yapabiliyor. Artık hiç kimse namazı, orucu, sakalı, şalvarı bir müslümanlık ve insanlık ölçüsü olarak görmüyor. İnsanlar ahlak ve karakter ölçülerinde insanların davranışlarına bakarak hükümlerini veriyor. Çünkü davranışlar niyet esasına göre de şekil alabiliyor. İkiyüzlü ve riyakar olarak gördüğümüz bu kimselerin durumu, gerçekten de bariz bir şekilde sırıtıyor. Ateş çemberinde kendisini sokup öldüren bir nevi yanmaktan kurtuluyor. Oysa ikiyüzlü, riyakar, münafık olarak addedebileceğimiz kişilerin durumu hem bu dünyada, hem öbür dünyada çok vahimdir.

Bir insan bilinçli olarak yaptığı iyi davranışlarının karşılığını mutlaka iyi olarak görecektir. Namaz ve niyaz Allah içindir. Kişi bunu kendisi için bir disiplin haline getirmiş ise, namaz ve niyazın tezahürü de bilinçli olmaktır. İlmiyle amil olan insan bilinçli insandır. Bilinçli insan ahlaklı, üretip kazanmasını bilen, kazanımlarını paylaşan, ilim irfan sahibi olup, giydiği elbise ancak zühd ve takvadır. Böyle kişilerin yanında olmak demek, gerçek huzuru ve mutluluğu birlikte paylaşmak demektir.

Profösör

11 yorum:

eviminnuru dedi ki...

çok güzel anlatmışsınız bence
namaz kılmak tamam farz ama başımızı her secdeye koyduğumuzda yüreğimiz Allah için çarpıyorsa namazdan sonra içimize bir huzur kaplıyorsa asıl namaz kılmak böyledir bence
bunun yanında namaz kılmayan insanlara da müslüman gözüyle bakmamak (islamın temelinde tevazu yattığını bilen bir müslümana)yakışmaz bence
sevgiler

KELİMELER DÜNYASI dedi ki...

Gerçekten inanmakla, gösteriş yapmak arasındaki fark bu olsa gerek!

Uyuşuk Hayalperest dedi ki...

Namaz kılıp ikiyüzlülük etme şansını ona biz veriyoruz. Çünkü hala öyle zihniyetler var ki, Allah için kılanan namazı bile yobazlık görüyorlar.
Ters etki gibi ama değil. Bakış açısı aynı. Namaz kılanı doğrucu, kılmayanı başka birşey sanıyoruz maalesef.
Allah cümlemize onurlu bir yaşam sürmeyi nasip etsin. Son nefesimize kadar.

Elmyraucuc dedi ki...

Bende ödülünüz var efenim :)

yoldy35 dedi ki...

Yazılarınızı gityat.com ' da paylaşabilir, sitenizi tanıtabilir ve kendi kanalınızı kurabilirsiniz. Sizi de aramızda görmek bizi çok mutlu eder.

~♡ηυяѕαℓкιмι™ dedi ki...

Bir keresinde küçükken bir deliğe düşmüş akreple çubuk yardımıyla oynamıştık. Bir zaman sonra akrep kendi kendini sokmuştu gerçekten..
Çocukluk işte..
maalesef günümüzde din kisvesi altına sığınıp insanları dinden imandan soğutan, din ehli gibi geçinip dini kullanan ve sömüren çok fazla insan suretli yaratık var..

cem dedi ki...

ibadetini birileri için yapan ve dışarıdan durumlarının açıkça ortada olduğunu düşündüğün kişilerdir saygıyı görenler, dönembel de olsa bu böyledir maalesef.

Mrs. Curiosity dedi ki...

Son zamanlarda okuduğum en anlamlı yazı bu sanırım. Elinize yüreğinize sağlık.

Adsız dedi ki...

Sayfamda mim var efendim..Arzu ederseniz buyrun lütfen..İsmi "Silmeden"..

dayatmalarda kayboluş dedi ki...

ne ekilirse o biçilir diye bir ata deyişi vardır. Allah ve peygamberlerinin söylemlerine rağmen, namaz kılmak, baş örtmek ve hacca gitmek gibi gözle görülebilen fiziksel olgulardan yola çıkarak insanları tasnif ederseniz ve namaz kılanlara ayrıcalık tanırsanız, zayıf kişilikli olan insanlar da sahte namazlar ile bu ayrıcalıktan yararalanmaya veya kendisini gelebilecek tehditlerden korumayı amaçlayabilir. Birisinde çıkarcılık, diğerinde korku vardır ama sonçta inanmadan yapılan bir eylem vardır. Allah'ı kandıramayacağını düşünür ama fiziksel ispatını görmediğinden, yaşadığı bugün içerisindeki şartlarda kendince doğru olanı yapar..

Bu insanların her birisi çok zavallı insanlardır. onlara kızmak veya dışlamak vs bizi hiç bir yere taşımaz..

Onlara bu yaptıklarının tek çözüm oldğunu bilinçli olarak, adım adım empoze eden o bir avuç kişiden oluşan güç odaklarıdır iki yüzlü olanlar..

Onları durdurmaktır, onlardan daha iyi çalışmaktadır çözüm..

Profösör dedi ki...

eviminnuru@ Teşekkür ederim. İhlas samimiyet yapılan ibadeti ihsan eder.

Kelimeler Dunyasi@ İnanmak riyakarlığı kaldırmaz. bunu anlatmak istedim.

Uyuşuk Hayalperest@ Allah razı olsun. Herkes bir iç muhasebeden geçmesi gerek.

elmyra ucuc@ Teşekkür ederim.

yoldy35@ Nasıl bir yer tanıtımını görmedik henüz..

~♡ηυяѕαℓкιмι™@ Onlara dikkat etmek lazım.

acıdan_geçtim_güzelleştim @ Malesef ama bizim de zaman zaman uyarmamı ve uyarılmamız gerekir.

Mrs. Curiosity @ Teşekkür ederim. her zaman hanemize bekleriz.

Beyaz Sayfa@ Teşekkür ederim.

Dayatılanla Yaşayan@ Elbette öyledir. Kur4anın ruhunda kötülüklere karşı mücadele vardır. bu mücadelede herkese gücüne göre bir sorumluluk payı vardır. Adamla karşı karşıyayız. Gözümüzün çine baka baka hakkımız olan ücreti nasıl içinden kırabilirim diye bakıyor. Ayrıca verdiği sözü hatırlamıyor bile.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...