İzleyiciler

9 Mayıs 2011 Pazartesi

Gönül Dostları..


Biz insanlar, hepimiz insanlık ailesinin birer temsilcisiyiz. Aynı zamanda da varlıklar âleminin birer üyesi değil miyiz? Bütün kâinat; bilinen ve bilinmeyen âlemler yüce yaratan Allah'ın "Ol !.. demesiyle var olmadılar mı? Yaratılmadı mı? Bütün varlıklar âleminin yani yaratılanlarının muhatap olduğu "Ol !.." emriyle Allah'ın bizleri yaratma sıfatıyla bizler vücud bulma şerefine nail oluyoruz.

Mademki yaratıldık ve varlıklar âleminde yerimiz var, mademki "Ol !.." emrini birlikte yerine getirip, hep birlikte vücud bulduk, bu kâinatta varlığımız bir zerre, bir nokta dahi olsa bütün kâinatı benliğimizde hissederiz. Ancak böylece birlikte varlık şuuruna erişebiliriz.

Bütün varlıklar kâinat içindeki işlev ve görevleriyle insanlık emrine amadedirler. Onlarla barış içinde olmamız demek, bizim dışımızdaki varlıkların da bir ahenk içinde, bir nizam ve intizam içinde olmamız demektir.

İnsanoğlu ancak evrendeki bütün varlıklarla kucaklaştığı zaman mutlu ve huzurludur. İnsan olarak yaratılmamız bize diğer yaratılan varlıklardan ayrı bir sorumluluk getirmektedir.  Bu sorumluluk kulluk bilinciyle Allah’ın rızasını kazanma cehtimiz olmalıdır. Allah'ın rızasını kazanmak demek Allah'ın dostluğunu kazanmak demektir. Bir anlamda Allah ile dost olmak demektir. Bunun için Allah dostları ancak Allah'ın koyduğu kanun ve nizam içinde hayatlarını devam ettirecektir. İnananlar ve O'na teslim olanlar, Hak'ka mümin ve müslüman olarak, onun emirlerine uyacak ve Onun hoş görmediği yasaklardan da kaçınacaktır. Bu sayede, gerçek insanlık ve gerçek dostluk kapısından iki cihan saadetine ermek için varını yoğunu, bütün birikimlerini cömertçe kullanacaktır. Hidayet yolu bunu gerektirmektedir. İnancımız ilim ve irfan sahibi olmamızı gerektirmektedir. İlim ve irfan sahibi insanlar itikat, ibadet ve ahlak ekseninde şekillenmek, maddi ve manevi değerlerin merkezinde kendini görecektir.

Gerçekten de züht ve takva içinde yaşayanlar, kendileri gibi mümin ve müslümanlarla  karşılaştığında Allah dostlarıyla karşılaşmış demektir. Allah dostları bir anlamda da gönül dostluğunu temsil etmektedirler. Allah dostları adalet, hakkaniyet ve ahlak elbisesiyle bizi karşılarlar. Sanki kendimizi onların yüreğinde saadet ve huzur içinde buluruz. Bizim dostluğumuz gönül dostluğudur. Ancak bu dostluk cehdederek kazandığımız ve kazanmakta olduğumuz maddi ve manevi değerlerin paylaşımı sayesinde daha da muhkem olacaktır. Hepimiz birimiz ve birimiz de hepimiz mefkûresiyle buluşabilmeliyiz. Bizim dışımızdaki varlıklarla da barış içinde yaşamamız ve onların rızasını kazanmamızda ise, Allah'ın hoşnut olduğu veli kullarından sayılırız. Ancak bu şekilde gönül dostluğunu kazanabiliriz.  

22 yorum:

Adsız dedi ki...

Yüreğinize sağlık.Çok güzel yazmışsınız..

gül dedi ki...

Cenab-ı hakka hamd ve kendisine Kur'an nazil olan peygamberimize ve dinin binasını tahkim ve temhid eden Al ve Ashabına salat ü selam olsun. hayırlı günler.

destina dedi ki...

Maşallah..yine çok güzel bir konuya deginmişsiniz..gönül dostlarına gönülaydından selamlar..

Takıntılı ergen dedi ki...

içimi ferahlatıyor bu paylaşımlarınız. teşekkürler :)

Adsız dedi ki...

Gonul ne kahve ister ne kahvehane gonul dost ister kahve bahane guzel dostlar yine guzel bir yazida birlesmissiniz, rabbim hosnut olsun gonul dostlari eksik olmasin. tesekkurlerr

KELİMELER DÜNYASI dedi ki...

Gönül dostlarına kocaman bir "merhaba" o zaman...

zeynep dedi ki...

Hakiki Allah aşığı bir meyhaneye girdi mi orası ona namazgah olur. Ama bekri aynı namazgaha girdimi orası ona meyhane olur. Şu hayatta ne yaparsak yapalım, niyetimizdir farkı yaratan, suret ile yaftalar değil.
Şems..

Çok güzel bir yazı olmuş yüreklerinize sağlık ..
Saygılar..

Emine dedi ki...

dost kelimesinin içini dolduruyor, gönül dostluğu..


daim olsun..

Asahhara dedi ki...

Gönül Dostlarımız başımızın tacıdır ..

Unknown dedi ki...

siz gerçekten öyle bir dostsunuz..
ama ben çok meraklı biriyim.asahrayla bir kaç yazı yazdınız akrabanız mı?

Adsız dedi ki...

ne güzel bi yazı olmuş
resim harika
siz gönül dostlarım iyiki varsınız :)

belh dedi ki...

güzel bir yaklaşımda bulunmuşsunuz. Yüreğinize sağlık..

NANİ dedi ki...

Sevgili Profesör,
Allah'ı seviyor olmak bizi özel kılmıyor ki..
Herkes Allah'ı bir şekilde seviyor.
Mühim olan O'nun sevdiği kullarından olabilmekte!

#birfotoğrafbiryazı dedi ki...

Mademki yaratıldık ve varlıklar âleminde yerimiz var, mademki "Ol !.." emrini birlikte yerine getirip, hep birlikte vücud bulduk, bu kâinatta varlığımız bir zerre, bir nokta dahi olsa bütün kâinatı benliğimizde hissederiz.

Çok doğru söz...

Yüreğinize sağlık.Çok güzel bir paylaşım...

Unknown dedi ki...

Çok doğru söylemişsiniz...Yeni blog sahibi de sizin de yeni takipçinizim.Gönül dostu olmaya ve yeni yazılarınızı beklemeye koyuluyorum...
sevgiler...

. dedi ki...

Ne güzel yazmışsınız kalemlerinize sağlık...

Profösör dedi ki...

kamikaze @ teşekkür ederim..

gül @ Teşekkür ederiz. Allah razı olsun..

destina @ Gönül dostarımızla daima birlikteyiz.

Takıntılı ergen @ Çok teşekkür ederim bu ziyeretiniz için. Biz bahtiyar olduk.

Takıntılı ergen @ Sen de bizimlesin.. Daima huzur ve mutluluk diliyoruz sana ve sevdiklerine..

Profösör dedi ki...

Kelimeler Dunyasi @ Bize şiirlerinle ilham veriyorsun. Biz de şiirlaerinizle şuurlanıoruz.

zeynep @Çok teşekkürler..

EminE @ Gönül dostuluğunu özümsemek esastır..

Profösör dedi ki...

Aѕαннαяα@ Aynen katılırım sana.. Allah razı olsun..

öz'üm@ Bizler gönül dostlarıyız. Hepimiz.. Sen de bizlerle ve biz de sizlerleyiz. Akraba değiliz ama, akraba olmasakda gönüldaşız..

Profösör dedi ki...

yakamoz@ İyiki varız dostlarım.. En azından nefeslerimizle hayat buluyoruz.

Profösör dedi ki...

belh @ Teşekkür ederiz..

Profösör dedi ki...

nani @ Teşekkür ederim..
amak-ı hayal@ Teşekkür ederim..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...