İzleyiciler

27 Kasım 2010 Cumartesi

Hayattan Kesitler 1.2.3.

Bugün kırkbeş dakikalık bir hızlı yürüyüş yaptım. Doktorum her gün yürümelisin diyor bana. Bugün cumartesi. Ben de yürüyeyim, doktorumun sözü tutulsun istedim. SSK hastanesinin önündeki kavşağa gelince kırmızı ışıkta durdum. Belediye otobüsü içinde, cam kenarında oturan yirmiyedi, yirmisekiz yaşlarında olan bir otobüs yolcusuna el salladım. Oysa onu tanımıyordum. O kendisine el sallayan kişiye tebessüm etti. Sonra da bana el salladı. Bu duygu ona neler hissettirdi bilemem ama; ben ise onun hoşnut olduğunu hissetim. Nedenini bilemediğim bu hareketle nice insanların gönlü alınabileceğini öğrenmiş oldum. Ben de onun, arkamdan "Ben onu tanıyamadım. Beni tanıyan birisi sanırım, ama çıkartamadım" diye kendi kendine mırıldandığını duyar gibi oldum. (Hayattan kesitler)

Dün akşam eve dönüyordum. İki çingene genç kadın bir çöp konteynerinin yanında kaldırım taşına oturmuşlar, konuşuyorlardı. Sanırım kağıt, teneke ve plastik şişe, demir gibi atıkları içeren çuvalı taşımaktan yorulmuşlar, aynı zamanda da dinleniyorlardı. Hiç düşünmeden onlara yaklaşıp, marketten aldığım muzlardan iki tanesini kopartıp kendilerine uzattım. Önce tereddüt ederek yüzüme baktılar. Sonra da "Aaabiii" dediler. "Birer tane daha verebilir misin? İkimizin de evde birer çocuğumuz var. Onlara sürpriz yapabilir miyiz" diyerek gülümsediler. (Hayattan kesitler)

Dün öğle saatlerinde bir beyefendi aradı. Sesi yabancı gelmiyordu. Hemen aldım sesini. Beni tanıdınız mı dedi. Ben de hayır cevabını verdim. Telefonda adını beyefendi vermedi ki. Altı ay önce el yazması bir Osmanlıca metin için çeviri yapılacaktı. Bunun özel bir metin ve mahrem bir metin olduğu söyleniyordu. Benim ismimi vermişlerdi. O zaman nedense bana geri dönmediler. Çok güvenilecek birini arıyorlarmış. en sonunda tilki döndü kürkçü dükkanına ve şimdi karşımda. Ben de dedim ki, "Bir güven sorunu yaşıyorsunuz siz. Bir altı ay daha mühlet veriyorum size" dedim telefondaki beye. Devam ettim konuşmaya; "Beni iyi araştırın." İyi bir ders vermiş oldum ben güven konusunda ona. Arkasından ekledim tabi; "Çok özel ve mahrem metinlerle ilgili değilim. Sizi uzmanlara yönlendireyim" dedim. Bana nezaketle; "Ne olursunuz" dedi. "Sizi tanımak istiyorum ben. Lütfederseniz bir öğle yemeği yiyelim." (Hayattan kesitler)

Profösör

9 yorum:

mavi dedi ki...

El salladığınız ben değildim biliyorum :)

Profösör dedi ki...

Ben tanımadığım bir kişiye el salladım. selam vermiş oldum. el sallayan kişi de onkişiye el sallallayacaktır umarım. Kendisi çok mutlu olmuştu. O zaman da dünyada kendisjine el sllvanmvyvn kimse kalmayacaktır. Sen de dahil olmak üzere.

Adsız dedi ki...

bugün semtimizin pazarı vardı, aynı istikamette gittiğimiz yaşlı bir amcanın elindekileri taşımasına yardımcı olmak istedim, amca ters ters yüzüme baktı hiçbişey demeden yoluna devam etti...(bu karşılaştığım en tuhaf tepkiydi tabi ki)

Profösör dedi ki...

amelie @ İlginç ve tuhaf.. Daha o amcvnın çok furun ekmek yemesi gerekiyor sanırım hoşgörü vdına..

Özlem dedi ki...

Tanıdık tanımadık herkese el sallamak, bir güler yüzü yüzümüzden eksik etmemek doğaya bile bir enerji verir diye düşünüyorum. Ancak Amelie'ye de katılmadan edemiyorum. Çünkü sevecenle yaklaşılmış davranışlar bazen küfürmüş gibi bile algılanabiliyor.

Profösör dedi ki...

Özlem@ Evet katılıyorum size.. otobüsteki kişi bana olumsuz tepki verebilmesi için iyi düşünmesi gerekir. Çünkü otobüs hareket halinde. Sanki ben o kişiyi çok iyi tvanıyormuşum da kendisine el sallamışım modundayım. Bana olumlu cevap vermesse kendisi için ayıp olmaz mı?

Özlem dedi ki...

Zaten sizin olumlu enerjinizi görüp de, karşılık vermemesi imkansız olurdu profösör. O yüzden size gelen olumlu sonuca şaşırmadım.

Adsız dedi ki...

Tanımadığınız insanların hayatlarına dokunarak onları mutlu etmişsiniz ne hoş. Sanırım hepimizin bunu yapmaya ihtiyacı var.

Profösör dedi ki...

Şirvan @ Hepimiz insanlık ailesindeyiz. Sokak kedilerine bile el sallamalıyız. Çiçeklere ve böceklere bile selam vermeliyiz. Unutmayalım ki bizler varlıklar aleminin birer üyesiyiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...