İzleyiciler

23 Mart 2016 Çarşamba

Bir Demet Çiçek Gönül Alır

Evlerde fiskos masalarında ve sehpa üzerlerinde plastikten yapma çiçekler görüyorum. Üzülüyorum. Kendimize bu sahtekarlığı yaparak zulmediyoruz aslında.  Oysa köşebaşındaki çiçekçi hanımdan bir demet çiçek alınsa, evde bir vazoya konsa insanın ruhu yücelir. Herkesin yüzünde ifadesini bilemediği bir tebessüm oluşuverir.

Profösör

6 yorum:

Yağmur Tozu dedi ki...

Çiçekler aslında gerçek olanları bana gore güzel ama insanın ruhunun yüklemesi için çiçegini kendisi bizzat yetiştirse tohumunu ekse, su verse toprakla ugraşsa...

Unknown dedi ki...

Plastik Çiçek < Vazo Çiçeği < Saksı çiçeği benim için. Plastik çiçek ruhsuz geliyor bana da. Ama eşim de öğrendi,bana çiçek alacağın zaman demet değil, topraklı saksı çiçek al diyorum. Demet çiçek enin de sonunda soluyor vazoda. Onlarla uğraşmak huzur veriyor bana.

Profösör dedi ki...

Yağmur Tozu @ ideal olan bu söylediğinizdir.

Profösör dedi ki...

İstanbul Hanımefendisi @ düşünseniez geçen seneden sakladığınız bir sümbül soğanını toprağa soktuğunuzda nasıl da yeşilleniyor. Nasıl da mor mor çiçekler açıp, kokularını salıp size gülümsüyor.

Unknown dedi ki...

Profösör Bey,
Aynısını yaşıyoruz şu an evimizde. Lale soğanını toprağa soktum ve sap vermeye başladı. Gelişimini görmek ya da "görebilmek" harika bir duygu...

Profösör dedi ki...

İstanbul Hanımefendisi @ Biz de... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...