İzleyiciler

8 Ocak 2016 Cuma

Bir Rehberin Olsun


Kötü bir zamanda kötü bir yerden ve kötü bir şekilde başlangıç yapan; dönüp dolaşıp, bir kısır döngü gibi kötünün kucağına düştüğünde gerçekleri daha iyi anlar. Hocam beni baştan uyarmıştı der ama iş işten geçer... 
Bu sefer düştüğün yerden tekrar kalkacaksın. Verilen öğütleri kulağına küpe olarak takacaksın. Rehberinle ve öğütlerle yoluna devam edeceksin. 
Kimseyi üzmeyeceksin ve üzülmene izin vermeyeceksin.

Profösör

4 yorum:

Deniz dedi ki...

Rehberimiz olsa aslında bır cok hataya başlamadan 2 kez dusunebılırız, Aıle buyugu olabılır, ilim sahıbı olan bırı olabılır ya da saygı duyduğu herhangı bırı olabılır kı eskıden ınsanlar cevrelerındekı bu kısılerın fıkırlerıne saygı duyup ıtıbar ederlerdı, Bılmıyorum bu ıtımadın suiistimal edılmesı ne kadar vuku bulmuştur eskılerde bılemem ama en azından dınlerdık eskıden.... Gunumuzde sanırım bıreysellesmenın de daha fazla kendını gostermesıyle kendımıze rehber olacak bırılerının varlığına ıhtıyac duymuyormuş gıbı yapıyoruz galıba.

Profösör dedi ki...

Bize Her Yer Okul@ Elbette rehber olacak kişinin sadece bilgisi ve birikimi değil, aynı zamanda da ahlakı ve güveninirliğiyle rehberlik edebiliceğini bilmemiz gerekir. İslam'ın ruhuna uygun davranan ve hareket eden bir rehberin şuur sahibi olması gerekir. Böyle değerler etrafımızda vardır. Yeter ki biz gönüllü olalım.

Adsız dedi ki...


Hazreti Allah'da zaten kendisine vasıl olmak için "bir vesile" edinilmesini buyurmuyor mu? Fakat bazı insanlarda bunun bir gurur meselesi yapıldığını görüyoruz. Kendisi gibi bir insana itaat etmek nefse ağır gelir.

Profösör dedi ki...

yolcu@ Herşey rehberdir. Delildir bize. İbretliktir. İbret almak istersen ölüm yeter deniyor. Evdeki çocuklardan bile bir şeyler öğreniyoruz. Önüne konun yastık barikatları bile aşmasını biliyor sizin evdeki çocuklar. Kibir büyük bir hastalık. Allah korusun.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...