İzleyiciler

8 Ocak 2015 Perşembe

Kadın Değerdir


"Her kadın, giyinmeyi ve süslenmeyi sever. Elbiseleriyle, mücevherleriyle tarihin her döneminde kadın değerlidir. Her coğrafyanın, her iklimin, her kültürün kadını kendine has kıyafetiyle endam eyler. Kadın her kültürde mahrem ve mahremiyle eş değerdir. Onun büyüsü kadınlık değerlerinin gizemidir.  Çekingenliği uluorta her yerde kendisini ve kadınlık değerlerini korumaya yöneliktir. Her kadın cinsiyet olarak kendisinin değer olduğunu bilir. Kaoının en değerli zineti de onun iffetidir."

Profösör

Resim: Bu arada kullanmış olduğumuz resim,  İspanyol, figüratif ressam Antonio Fuertes'in bir eseri olan ve Endülüs saraylarında yaşayan bir berberi kadının portresidir. Mahçup ve masum bir kadın figürüdür. Bu resim, biraz otantik, folkloruk folklorik biraz da mistiktir.

Antonio Fuertes İspanya'da 1940-1988 yıllları arasında yaşayan ve kendi kendine resim yapmayı öğrenen, figüratif resim yapan bir  İspanyol ressamı olarak bilinmektedir. Eserleri çok büyüleyici olup,  genellikle resimlerinde Arap kültürünü işleyen temalarıyla karşımıza çıkmaktadır. Antonio Fuertes çoğunlukla Alhambra, Granada ve Fas manzaralarında  özellikle erkek ve dişi insan figürleri çizmesiyle meşhurdur. Ayrıca daha önceleri reklam ofislerinde çalışarak, Madrid sinema ve tiyatro afişlerinin resimlemesiyle meşgul olması, onun şu anki profösyonelliğinin  temelini  oluşturmuştu. 

5 yorum:

Profösör dedi ki...

Medanşeri@ Teşekkür ederim. :)

tesettür giyim dedi ki...

Ender güzellikte gördüğüm yazılardan bir tanesi. Ayrıca resmi bende çok beğendim. Eline sağlık.

Profösör dedi ki...

Teşekkür ederim.

Destina dedi ki...

Kadın ve mahremiyet ne çok önemli bu konu aslında günümüzde..
Bir çok değeri unutmuş bir millet oluyoruz
Yüreğine sağlık profösör...
hayırlı cumalar

Profösör dedi ki...

Destina@ teşekkürler Destina..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...