İzleyiciler

8 Mart 2014 Cumartesi

Dünya kadınlar günü kutlanıyor.

Dünya kadınlar günü kutlanıyor. Nerede zulüm gören, nerede şiddet ve taciz gören bir kadın varsa hep bu tür, üçünscü sayfa  haberlerine konu olacak hadiseler vitrinleniyor. Bağırıp çağırılıyor. Ağlaşıp sızlanıyor. Bunun adı tutmlama oluyor. Kötü bir şeyi anmak kutlamak değildir. İyi bir şeyi anmak tebrik etmek kutlamaktır.

İster insan olsun, isterse cinsiyette kadın olsun. Çocuk olsun, yaşlı olsun, hasta olsun. Ya da hayvan olsun, bitki olsun veya kullandığımız  bir klavye olsun. Onlarla ilişkimiz, dostluk ilişkisi içinde olmalıdır. Bir eşyayı doğru kullanmalıyız. Bir objeye hor davranamayız. Triplere girip telefonumuzu  öfkeyle fırlatamayız. Haksızlık kime ve neye yapılırsa yapılsın haksızlıktır, zulümdür, vicdansızlıktır.

Burada önemli olan, dikkat edeceğimiz husus adaletli bir ruha, güzel ahlaka, ve ömrümüzü şuur içinde geçirecek bir mefkureye sahib olabilmemizdir. Önce iyi olan değerleri öne çıkartmak, övüç duyabileceğimiz örnek kadınlarımızı anmak, onların hayat felsefesinin menşeini şiar edinmektir. Sonra da kadınlarımızın zulüm görmemesi için de   hep birlikte üzerimize düşen görevleri yerine getirmektir. Dünya kadınlar gününü ezik bir kavrama hapsederek, umutsuzluk aşılamamaktır.

Yazı ve Foto manüplasyon: Profösör


6 yorum:

Uyuşuk Hayalperest dedi ki...

Çok haklısınız. Böyle kutlama mı olur.. Hep kötü şeylerden bahsediliyor.
Kötüden bahsedildikçe kötülüğü yapan, kendini birşey sanmaya başlıyor, galiba ki, hiç eksilmiyor o kötülük.

Profösör dedi ki...

Feminstler kadın haklarını savunabilecek bir inanca ve bir kadim külütüre bağlılıkları yok. İslam'ın yücelttiği kadının değeri ve konumu hakkında bir bilgileri yok. Ne yazık ki bir gönül hareketi içinde yerleri yok.

KELİMELER DÜNYASI dedi ki...

Bir şenlik havası iyi olurdu tabi ama her gün kadın cinayeti, her gün eziyet gören, küçük yaşta evlendirile, hayatı karartılan kadın manzaraları...şenlik yapacak halimiz yok ki..Halimiz berbat, bu durumdan kadın erkek genç yaşlı herkes utanmalı.Allah'ın kadına verdiği değer bu değil, hayvanlara verdiği değer bu değil, insanlara verdiği değer bu değil..İnsanlık çok gerilerde kalmış utanılacak haldeyiz..

LoveMeorLeaveMe dedi ki...

harika bi kadınlar günü yazısı olmuş profum. aklınıza fikrinize sağlık..

Profösör dedi ki...

Sezen Cerit@ Kutlamalar şenlik havasında olmalı.

Profösör dedi ki...

LoveMeorLeaveMe@ Teşekkür ederim...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...