İzleyiciler

16 Ocak 2012 Pazartesi

Dostluğumuz Bir Şuur Halidir


Bütün varlıklar kozmik bir alem içinde varlıklarını sürdürmektedirler. Her varlık kendi oluşumunun ve var olmanın kendine has özelliklerine sahiptir. Her varlık kendisi için değerli olduğu kadar, kendisi dışındaki varlıklar için de değerlidir. Yaratan hiç bir varlığı gereksiz yaratmamıştır. Hepsinin bir varoluş hikmeti vardır. Bütün yaratılanlar adalet ve hakkaniyet prensiplerine göre bu kozmik alemde dizayn edilmiştir. Somut olarak gördüğümüz ve göremediğimiz alem de, aynı zamanda soyut olarak varlığını hissedip, göremediğimiz alem de adalet prensiplerine göre varlığını ve işlevselliğini sürdürmektedir. Dolayısıyla kainattaki bütün varlıklar asla eşitlik prensibini kabul etmezler. Bütün varlıklar taşıdıkları değerlerle, büyüklük küçüklükleri, etkileyip ve etkilendikleri her şeyle birbirinden farklı özellikler içindedirler.

Kainatta hakkaniyetin dışında herşey izafidir. Fakir de olursun. Zengin de olursun. Sağlıklı olursun, hasta da olursun. Seversin, sevilirsin. Aynı zamanda özlersin, özlenirsin. Az kazanırsın kazandığının bereketi, bir değeri ve anlamı vardır. Çok kazanırsın kazandığının hiç bir değeri ve bereketi olmadığı gibi, bir anlam da ifade etmez. Azlık, çokluk da izafidir. Ne kadar kazandığımız önemli değildir. Nasıl kazandığımız önemlidir. Herşeyin çıplak gözle görünen bir yönü olduğu gibi, çıplak gözle görünmeyen yönü de vardır. Kafa gözüyle bakış ve görüş olduğu gibi, kalp gözüyle bakış ve görüş vardır. Kafa gözüyle baktıklarımız ancak fizik kurallarıyla ifade edilebilinir. Bu bile düşünceyle sınırlıdır. Kalp gözüyle baktıklarımız ise, metafizik kurallarıyla açıklanabilinir. Kalp gözüyle bakışın sınırı yoktur. Kalben yaşanan ve yaşatılan duyguların zenginliği asla tartışılmamalıdır. Kalbi bir bakış, yerle bir olmuş viraneleri bile abad edebilir. Eğer herşeye kalbi ve sevgiyle bakarsan baktığın her varlığın gönlünde ve özünde kendine sıcak bir yer bulursun. Sevdiğinin kalbinde yaşar, hayat bulursun. Sevdiğinin kalbinde yaşamak demek, sonsuz ve bitimsiz bir mutluluğun cennet ikliminde yaşamak demektir. Kalben sevdiğinin karşılığını sevilerek buluyorsan, dünyada acı, ıstırap, sıkıntı gibi insanı perişan eden duygular yerine, dünyadaki cehennemin bile, bize cennetten bir gül bahçesi sunacağını unutmayalım.

Hiçbir şey çıplak gözle göründüğü gibi değildir. Azlık, çokluk, büyüklük, küçüklük, iyilik, kötülük, güzellik, çirkinlik, birbiri içinde bir gizlilik ve bir sır taşımaktadır. Önemli olan bütün değerlerin kemiyetle değil, keyfiyetle açıklanmasıdır. Şu an binlerce kilometre uzaklıkta yaşayan, bana ihtiyacı olan bir dostumun elini manen sıkı sıkı tutuyorum. Bütün kalbimle, iyilik ve güzellik enerjimi ona yüklüyorum. O da bunu biliyor ve bu gücü kendisinde buluyor. Bu düşünce dostluğumuzun, sevgi temelinde birlik ruhunu oluşturduğu bir şuur halidir.

Profösör

7 yorum:

#birfotoğrafbiryazı dedi ki...

Güzel yazı...

Dostluklar önemli ve değerlidir... ŞArtların önemi yok..

öykü dedi ki...

dostluk hayatta cok onemlı

kazanılmıs en degerlı armagan

uzunincebiryol dedi ki...

Zıtlıklar içinde yaşıyoruz, varlığı yoklukla azı çokla, güzeli çirkinle algılıyoruz. Yüreğimiz Allah sevgisiyle attıkça inşaallah sırra ermeyi bize nasip eder Rabbimiz. Dostluğunuz daim olsun sevgili Profösör.

Unknown dedi ki...

DOSTLUK en güzel şey bu hayatta...İzniniz olursa dostlukla ilgili küçük bir yorumumu yazacağım
Tıpkı kendine sarılmak gibidir dostluk,korkmadsan çekinmeden sıkıca sarılabilirsin.Dostum dediğin senin iç sesin gibidir.Duymak istemediklerini duyar yanlışlarını yüzüne tokat gibi atar.dostluk dediğin çınar ağacı gibidir.Tıpkı çınar ağacı gibi yavaş büyür ama kökleri güçlü ,gösterişi heybetlidir.Dostum dediğin senin acını içinde, kendinde,yüreğinde hissedendir.Sevincinle çoşan,acına ortak olup çözüm bulandır....Saygılar....

just not found. dedi ki...

keşke herkes aynı samimiyete sahip olsa. Dostluk nedir kıymetini bilse...
yüreğinize elinize sağlık, çok güzeldi.

Profösör dedi ki...

2. Vali yardımcısının adı soyadı
şehabettin beyin soyadı



4. yarışmaların formatları
yarışma türleri
yarışma kategorileri

Proje koordinatörü Dursun Aksoy

Projenin kampanyaya dönüştürülmesinde izlenecek yol ve strateji


Amak-ı Hayal @ Dostluk dendiğinde en hakikisini anlamalıyız. Herşeyin sahtesinin yapıldığını da öğrenmiş bulunmaktayız. Allah karşımıza iyi insanları çıkartsın.

öykü@ Dostluk hayatımızda en büyük değerli armağandır.

uzunincebiryol @ Dostluğumuz daimolsun. Hayat dostlarımızla daha güzel..

BAHAR DALLARIM@ Yorumun çok anlamlıydı. teşekkür ederim. senin de yüreğine sağlık.

kuccukkurba @ Dostluk samimiyettir. Dostluk sevgi saygı ve berekettir.

Asahhara dedi ki...

İnsanın dostları olmalı ve her durumda yanında durabilmeli. Ben bunu siz de gördüm. Teşekkür ederim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...