İzleyiciler

30 Eylül 2011 Cuma

Herkes sempatik olmalı.. Kimse antipatik olmamalı...

Bir zamanlar sosyal sorumluluk projeleri için medya iletişim desteği vermemiz isteniyordu. Genellikle derneklerde, bilen ve bilmeyen her gönüllü projelere katkı sağlayarak varlıklarını gösterirlerdi. Nedense önceden bir gündem belirleme olmadığı için toplantılar saatler sürebiliyordu.  Bu şekilde da sağlıklı bir sonuç almak zorlaşıyordu. Bunun çaresi alanında uzman olan kişilerin bir araya gelerek çalışmalarını eşgüdümlü yapmaları gerekiyordu. Sonra da, gönüllülerin katılımıyla bu projelerde yapabilecekleri işler için görev tanımlarının yapılarak iyi sonuçlar elde edilmeliydi.

Yine böyle bir toplantı içinde masa etrafında toplanmış, sağır ve dilsiz çocukların eğitiminde bilgisayarın yeri konuşulurken bir taraftan engelli çocuklara ücretsiz bilgisayar temini için çalışma yürütüyorduk. Karşımda oturan ve gruptan bir gönüllü, benim de konuşmam bittikten sonra bana  "Beyefendi çok sempatiksiniz" deyiverdi. Oysa biz konuya tam odaklanmışken böyle bir iltifatla karşılaşmam sonucu ne diyeceğimi bilemedim. Eskiden birazcık mizahla ilgilendiğimiz için, anında bir cevap vermek durumum hâsıl oldu. Bu cümleye karşılık "Efendim benim bebekliğimde ayacıklarım pek üşürmüş. O zaman anneciğim bana ayacıklarım üşümesin diye patikler örermiş. Patikleri giyer giymez ayacıklarım üşümez ve bebeklik şirinliği içinde tebessüm edermişim. Doğal olarak bebekliğimde anneciğim patik örüp bana giydirdiği için sempatik olabilirim." diyerek karşımdaki kişinin bana yaptığı iltifatı görmemezlikten gelemedim. Bu hazır cevap karşısında muhatabımın yüzündeki ifadeyi anlatabilmem mümkün değildir.

Herkes gülsün.. Herkes güldürsün. Kimsenin suratı asılmasın. Herkes sempatik olsun.. Kimse antipatik olmasın.

Profösör

15 yorum:

Yok dedi ki...

Hahahah ama çok sematiksiniz dayanamamış demek ki profösör^^

Emine dedi ki...

patiklere borçluyum diyorsunuz yani :)

Peygamberim İzinden dedi ki...

Çok güzel bir paylaşım :) ne kadar güldüğümü anlatamam...
Allah razı olsun..Hayırlı cumalar diliyorum aradabir yolum buraya düşüyor paylaşımlarınızda ki başarılarınızın devamını dilerim..
Allah'a emanet olun..

Missbone dedi ki...

Gerçekten sempatiksin burdan da hissediliyor :)
Gülen yüzler solmasın ^^

just not found. dedi ki...

kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi,
siz çok yaşayın :))

Adsız dedi ki...

Geçen gün , Kütüphaneye kitapları verip yeni kitaplar almak için gitmiştim.

Kitaplarımı seçip , eskilerini verdikten sonra.. Biraz vaktim vardı. Ders çalışma masalarından birine oturup kitapbın en az 40 sayfasına kadar geldim. Ufak bir sahil kasabası olmasına rağmen kütüphanemiz , bilgisayar ve dergi , santraç ve dergi bulmacaları bölümüyle çok gelişmiş bir nokta.

Benden başka , kimse yok iki görevli konuşuyorlar. Sağır ve dilsiz okulundaki ufak öğrencilerin geleceğini ve bilgisayar programcısının gememesiyle bilgisayardaki e kitap ve görme engeli bulunan kişiller için duyusal problemlerden konuşuyorlar...

Nasıl anlaşacaz , ne istediklerini nasıl bilecez falanlı muhabbet.

Gülümsemeniz , sıcaklığınız , ilginiz tüm etkenleri kaldırır. Onları nasıl anlarım , nasıl davransam diye düşüncenizle yüzüne inan düşünceli tavır bunu sağlamaz.

şimdi kocaman bir gülümseme yerleştirin yüzünüze ve onların geleceğin de kütüphanede ki kalabalık ve dolu oluşu düşünüp ümüt etmeniz.. sizi ısıtır dedim.

Böyle bir an. işte..

Pabuc dedi ki...

İçinden geldiği gibi ve samimice verilen her cevap sahibi sempatiktir bence de ..

gelibolu17 dedi ki...

Patik ve sempatik,çok hoştu doğrusu,,,her zaman hazır cevap insanlar dikkatimi çekmiştir :) Belkide içerimde bir yerlerde benimde öyle olabilme arzumdan kaynaklanıyordur ama ben farkındayımki bunun için çok,çok,çok,hatta daha çok kitap okumam gerekecek...Gülümseten yazınız için teşekkürler, sevgiler,,,cumanız hayrolsun,ve şimdiden mutlu hafta sonlarınız olsun...

Nini Nileud dedi ki...

kesinlikle katılıyorum, herkesin antipatik olmaktan bir adım daha uzaklaştığı bir dünya daha güler yüzlü olur.
Ayrıca patik yaklaşımı çok başarılı

Adsız dedi ki...

Çok çok çok doğru hocaam, mutlu etmekten daha güzel bir şey var mıdır şu dünyada :)

Unknown dedi ki...

bizim profösörümüz harikadır..gurur duyuyoruz onunla..

otuzundansonra dedi ki...

ne güzel bir cevap öyle,bravo.

Profösör dedi ki...

iρεκβöcεĝι~@ Evet.. Bir özelliğim sempatik oluşum...

Emine@ Burada bütün annelerin değerini de vurgulamış oldum. Bebekliğinde sevgi, şefkat ve merhamet görmeyen insanlar zıor insanlar olabiliyor.

EMİNE KAYA@ Allah sizlerden de razı olsun.. Her zaman bekleriz sayfamıza..

Missbone @ Hepimiz gülelim.. Hepimiz de güldürelim..

kuccukkurba @ Bir nebze güldürebildiysek sizi biz de bundan mutluluk duyarız.

Adsız dedi ki...@ Teyekkür ederiz katkılerınız için..

Pabuç @ §enin de maşallahın var bence..

Gelibolu17@ Teyekkür ederim. Her zaman bekleriz. Bundan mutlu oluyoruz..

nini@ Teşekkür ederim. Hepimiz gülelim, güldürelim...

Hemsponpi @ Biz mutlu edersek, mutluluğu da hak etmiş sayılırız.

öz'üm@ Allah razı olsun sizlerden. Biz de mutluyuz..

otuzundansonra@ Teşekkürederiz.. Spontone bir gelişmeydi.

neslinameblog.blogspot.com dedi ki...

:))) ben bu güne kadar calistigim bir cok yerde hep güldüm gülümsedim asla suratimi asmadim. o yüzden her kes bana cok semaptiksin derdi halada diyorlar. antipatik suratsiz insanlardan nefret ediyorum...

deniz saatçioğlu dedi ki...

Çok sevimli bir hikaye, demek olay patiklerde. Ben de hep çok gülerim, demek hiç ayaklarım üşümemiş küçükken, ne güzel :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...