İzleyiciler

9 Nisan 2020 Perşembe

Nabibyalılara göre Tanrı

Nabibyalılara göre Tanrı Nabibya'yı tam da gadaplı ve kızgın anında yaratmış. Yaratmış yaratmasına da bütün ülke olduğu gibi kızgın bir çöl ve cehennemi bir hayat.  Fakat Nabibyalılar Tanrıya konduracak değil ya!. Yine onlara göre Tanrı Nabibyalılardan özür dileme mahiyetinde Nabibya'nın bütün altını olduğu gibi kıymetli taşlar, mücevherler, yakutlar, elmaslar ve daha nice kıymetli madenler döşemiş. Ne döşemesi bezemiş te bezemiş. Fakat Nabibyalılar bunun nimet olduğunu farkedebilmiş mi?..  Gelmiş elin gavur Batı'sı Afrikada misyonerleriyle aldatmaca hristiyanlığı yaymış, ellerinden madenleri almış, onları da kendi madenlerinde k bir topan ekmeğe köle gibi çalıştırmış. Kurtuluş reçetesi ne mi diyeceksiniz elbette şuur. Şuur devamlı iyilik içinde nefes almak. Kazandığını paylaşmak. İyiliği insanlık idealine yaymak. Ümmet olmak. İnsan olmak ve kaynaşmak. Hak'tan daha büyük bir güç ve irade olabilir mi, asla olamaz.  Hakikat erleri bunun  şuurundadır. En büyük dua, mazlumların, mağdurların, masumların gönlüne dokunabilmektir vesselam.

Profössör

6 yorum:

Turgay Aksoy dedi ki...

Elindeki kıymetleri değerlendiremeyip batılı ülkelere kaptırıp bir de onlar için hizmet eder hale gelmişler. Geri kalmışlıkları da cabası. Biri birlerini yiyerek başkalarının zengin oluşunu izliyorlar.

Nesha dedi ki...

Özür dilemek mi töve tövbe neler öğreneceğiz daha :))

Profösör dedi ki...

http://yazimbari.com @ Aynen.

Profösör dedi ki...

Turgay Aksoy@ Malesef...

YILDIZ dedi ki...

"En büyük dua, mazlumların, mağdurların, masumların gönlüne dokunabilmektir" ne güzel yazmışsınız. Yüreğinize sağlık 🙏😊🤚

Profösör dedi ki...

YILDIZ@ Teşekkür ederim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...