İzleyiciler

29 Mart 2017 Çarşamba

Kitap ve İnsan



Kitapların hayatımızda iyi ki yeri var. İnsanın iyi bir  insan olabilmesi için okuması, aydınlanması, cehalete karşı savaşması gerek. Okuyarak, öğrenerek, bildiklerini kendi hayatında uygulayarak iyi insan olması, olgunlaşması gerek. Onun için peygamberlere kitap gönderilmiş ve peygamberler kendileri de bizatihi kitaba uyarak insanlığa hakikati göstermişlerdir.
....

Bizim peygamberimiz ahir zaman peygamberi Hatemennebiyyin Hazreti Muhammed Mustafa Aleyhisselatü vesselamdır. Kuran'ı Kerim yüce kitabımızdır. Ne mutlu bize ki O'nun ümmetindeniz. Ne mutlu bize ki Gönül medeniyetindeniz. 
....
Kitap var okunacak, kitap var yakılacak. Bir kitap gönül teline dokunmalı. Bir kitabın vicdanı olmalı. Sevgi, şefkat ve merhametin kaynağı olmalı. Kitap kitap üstüne büyük kütüphaneler kurulmalı. İnsan okuyarak fikri de, vicdanı da insanlıktan yana adalet ve ahlak sahibi olmalı. İnsan kendini insanlık mefkuresine ardaamlı. Toplum içihnde örnek alınabilecek şerefli, haysiyetli ve hayırsever bir insan olmalı.

Profösör

Not: Kütüphanecilik haftasına istinaden 
YeniBirlik gazetesi, Buluşma Noktası sayfası için 
tarama ucuyla çizmiş olduğum bu karikatürümü sizlerle paylaşıyorum.  

7 yorum:

ACEMIDEMIRCI dedi ki...

Ne demişler, "Bir kitap okudum, hayatım değişti" :)

Kaystros Tyrha dedi ki...

Kitaplar okunmak için. Siz siz olun kitap yakmayın yine. Terörü öven, haklara tecavüz eden, kutsal görülene saygısızlık eden kitapları kitap sınıfına koymayın bence... Kitap deyince hep güzel şeyler aklımıza.

burcu dedi ki...

Kitap kokusuna, eskisine yenisine, aşığım. Dokunarak okumayı seviyorum sanırım bu yüzden e-kitaplar bana çok yapay ve soğuk geliyor.

~♡ηυяѕαℓкιмι™ dedi ki...

Bir kitap üzerine ne kitaplar yazılır değil mi..Ne mutlu bize ki Muhammet Mustafa s.a.s ümmetiyiz.. Bunu tekrar hatırlattığınız için teşekkür ederim, hayırlı, huzurlu bir kandil dilerim.. Saygıyla..

Profösör dedi ki...

ACEMIDEMIRCI@ Doğru bir okuma yaptığımz sürece hayatımız doğru yönde değişmeli.

Profösör dedi ki...

Kaystros Tyrha@ Kitaplar elbette okunmak içindir. Bir zamanlar kitaplar yakılmıştı. Yakmışlardı. Onlara bir gönderme yapmak istedim.

Profösör dedi ki...

Nastya Deutsch @ Thanksss you..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...