İzleyiciler

16 Şubat 2017 Perşembe

Referandum


Refarandum demokrasinin bir enstrümanıdır. Seçmen evet de diyebilir, hayır da diyebilir.  Gerektiğinde seçmen  niçin evet yada hayır dediğini de maddeler halinde izah edebilir, çekincelerini söyleyebilir.  Evet diyenler de, hayır diyenler de demokrainin gereğini yerine getirenlerdir.  Evet ya da hayır diyenlerin her iki blogta vatanseverlerin olduğu kadar, içlerinde vatan hainleri de olacaktır.  Siyasiler hangi blogta dururlarsa dursunlar, propogandasını yasalar çerçevesinde yapacaklardır. Bize düşen; sandığa bilinçli gitmeli, referandumda hangi görüşü belirtirsek belirtelim  birbirimizi suçlayarak, hakaret ederek, alay ederek ve birbirimizi  küçük düşürerek birbirimize olan  saygnlığımızı yitirmemeliyiz. 

Profösör

6 yorum:

Derya dedi ki...

Çok haklisiniz. Keske demokratik bir sekilde olabilse. Bizler toplum olarak da demokrasiyi tam hazmedemedik ki devletten bekliyoruz.

Kaystros Tyrha dedi ki...

Keşke her iki seçeneğin temsilcileri görüşlerini rahat ve eşit bir şekilde kamu oyuna duyurabilseler... Medya en önemli araç ama mevcut durumda iktidarın borazanı durumundalar ne yazık ki.

acemi blogger dedi ki...

Saygı ne büyük nimet, kullanabilene.

Profösör dedi ki...

Derya@Aynen katılıyorum ben de.

Profösör dedi ki...

Kaystros Tyrha@ Medyanın tümü tarafgir olmuş malesef.

Profösör dedi ki...

acemi blogger @ Aynen... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...