İzleyiciler

28 Kasım 2016 Pazartesi

İyi İletişim; İyi Duruş


Bir alim, bir akademisyen ya da bir hoca olabilirsiniz. İletişimin sırlarını eremeyen hiç bir kimse ne anlatsa istediği iletişimi muhatabıyla kuramaz. Hem Türkçe'yi iyi bileceksin, hem imlayı yalayıp yutacaksın, hem de noktalamaları ihmal etmeyeceksin. Bir de üzüm yemeye devam edeceksin, bağcıyı dövmek insana bir şey kazandırmaz. Her şeyden önemlisi karşımızdakilerle empati yaparak yüreğini ortaya koyacaksın.


Profösör

8 yorum:

Yurdagül Çelik dedi ki...

Empati diye diye dilimizde tüy bitti :)

Profösör dedi ki...

Daha Mutlu Yaşam@ Kim bilir ne derdi var insanların? "Nedir senin derdin, birlikte çözelim." diyebiliyor muyuz muhatabımıza. İşte o zaman üzerine kuracağımız bütün cümleler önce iyi bir dostluk inşaa eder.

Edebiyatçının Biri dedi ki...

İlk defa rastladığım bir blogda yapılan yanlışı söylemek işin sıkıcı yanıdır ama yine de düzeltelim: TDK bilgilerine göre özel isimlerden türeyen özel isimler çekim eki alınca kesme işareti kullanılmaz. Yani Türkçe'yi değil Türkçeyi olacak. Ben onların yalancısıyım. :)Yazı Türkçenin önemine işaret ediyor diye düzeltmek istedim. :)

Profösör dedi ki...

Edebiyatçının Biri @ İlginiz için teşekkür ederim. Türkçe kendine has bir lisan. Özel bir durum Türk Dili demek. Türkçe kelimesine bitişik ismin hallerini temsil eden takılar kesme işaretiyle ayrılmalıdır. Kanaatimiz budur. Bir eğitimci arkadaşın da görüşleri budur. Tekrar teşekkür ederim. Eleştiri olacak ki, şimdi düzelmese bile fikirler olgunlaştıkça yerini bulacaktır.

Makbule Abalı dedi ki...

Giderek daha bencil bir toplum oluyoruz. Empati kurmak bile zor geliyor insanlarımıza. Herkes kendi yolunda tek başına ilerlerken kazalar, tökezlemeler, incinmeler, kırılmalar da kaçınılmaz oluyor.

Yüksel Duman dedi ki...

tebrikler profesör iyi bir yazıydı

Profösör dedi ki...

Makbule Abalı@ Bencillik bitiriyor bizi.

Profösör dedi ki...

Yüksel Duman@ Teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...