İzleyiciler

16 Kasım 2015 Pazartesi

Dostluklar


Rumi diyor ki "Aşıklar, bir gün karşılaşmazlar, onlar en başından beri birbirlerinin içindedirler". Dostluklar da böyledir işte. Bedenlerimizden önce ruhumuzun dalgaları birbirine sarılır; kimyamız birbirimize karışır... Ondan dolayıdır ki; dostlar birbirinin sevincini paylaştıkları kadar, çektikleri sıkıntıları da birbirleriyle paylaşırlar. Onlar ancak birbirlerinin yaralarına merhem olurlar. 

Profösör

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Derler ki; dünyada birbirlerini seven insanlar, ruhlar aleminde tanışmışlardır. En doğrusunu Hz. Allah bilir.

Bazı insanları gördüğümüzde içimizde bir sıcaklık hasıl olur. Sanki yıllardır tanıyormuşuz gibi gelir. Halbuki daha önce hiç görmemişizdir. Kim bilir? Belki de yukarıda bahsettiğim sebeptendir.

Profösör dedi ki...

yolcu@ Ruhlar yaratıldığında Allah; "Ben sizin Rabbiniz, Halikınız, razıkınız değilmiyim?" diye sorduğunda, ruhlar hep bir ağızdan "Bela..." diye cevap verdiler. "Evet... Sen bizim Rabbimiz, Halikımız, Razıkımız'sın" dediler. İşte o zamandan muhabbet ve ünsiyet oluşmuştur aramızda. O zamandan İslam işlenmiştir fıtratımıza. İşte o zamandan sıcaklık duyarız birbirimize. Onun için hep beraber müminler olarak sarılmışız Allah'ın ipine.

Yok dedi ki...

Hayatımda duyduğum en güze3l söz bu ve hiç duymamıştım, ne özlemişim sizi okumayı, sevgiler saygılar^^

Profösör dedi ki...

iρekβöceği~@ Sevgili blogdaşım :) Teşekkür ederim. Ben de sizin paylaşımlarınızı hep merakla beklemişimdir. Ben de sizin yazdıklarınızdan hep feyiz almışımdır. Her zaman beklerim benim fakirhaneme.

dilanyildirim dedi ki...

Hislerime tercüman oldunuz :) Çok güzel anlatmışsınız ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...