İzleyiciler

8 Ağustos 2015 Cumartesi

Alın çizgisi; Yaşlılık Belirtisi...


Ne acımasızdır zaman!.. Belim bükülmeyecek, elim titremiyecek, alın çizgilerimiz derinleşmeyecek sanırdık başımızda kavak yelleri estiği zaman. Zaman gençlik zamanı değil, yaşıllık!.. Sırtımız da kamburlaşacak, damarlarımızda akan kan da yavaşlayacak. Gözümüz görmez, dizlerimiz tutmaz olacak bir zaman. Geçmişi bırak, şimdiki zamana bak. Hatanın neresinden dönersek kardır. Hatada ısrar etmek zarardır. Zaman iyi insan olduğun kadar, mutlu olduğun andır. Zaman etrafına huzur verdiğin kadar, huzur bulduğun andır. Yaşadığın mekan tek başına değil, çocuklarınla, torunlarınla birlikte yaşadığın, dostlarınla, arkadaşlarınla geçmişi ve geleceği paylaştığın andır.
Profösör

4 yorum:

MERVE dedi ki...

şuan genç olsam da benim de aklıma çok gelir yaşlılığım.. hem merak ediyorum nasıl bir duygu hem de korkuyorum ama ben yaşlanmaktan değil ölümden korkuyorum sanırım ...

öykü dedi ki...

zaman onune gecılmez bır hızla akıyor
sızın de dedıgınız gıbı ıyı bı ımza bırakmak kalıyor gerıye
ıyı bı ımzayla yasamak

Profösör dedi ki...

Merve Sevim@ İbret almak istersen ölüm yeter denir ya. Ölüm aslında korkulacak bir durum değil. hak vaki olduğu zaman canımızı teslim edeceğiz. Oysa yatalak olmak, felç geçirmek, amiyane tabirle sürünmek insana ağır geliyor. Hasta olana da, hastayı bakanada bu durum zor olsa gerek. Allah'tan güzel ölümler dilemek gerek. Ölüm vuslattır çünkü; O'na kavuşmaktır. Doğal olarak matlub olunan hayırlı bir ömür geçirebilmek ve hayırlarla yadedilmektir.

Profösör dedi ki...

öykü@Hayırlı bir ömür yaşamak, hayırlarla anılmak ne güzel!..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...