İzleyiciler

14 Ağustos 2012 Salı

Bir Nefeslik

Öyle bir düşünce, öyle bir duygu paylaşımı vardır ki; kedinin fareyi hipnotize ettiği gibi, muhatabımızı kendi etki alanımız içine çekerek büyüleyebiliriz. İletişimin sihirli gücü, düşünce ve duygularımızı paylaşırken doğrunun, iyinin güzelin davranışlarımıza yansırken, karşımızdaki kişinin bütün olumsuz düşünce ve duygularından sıyrılarak, hayatı pozitif değerler silsilesi içinde görmelerini sağlamaktır. Önce karşımızdaki ile empati kurmak, sonra da düşünce ve duygularını paylaşmak gerekir ki, binbir labirent, binbir çıkmaz sokak ve dehlizlerden çıkabilecek kurtuluşa dair bir umut ışığının varlığını hissettirebilmektir. Hayal kurmak, umut etmek, Asla yalnız olmadığını göstermek kişinin mutluluk ve huzura dair hücrelerinin yenilenmesi ve varlığının yeniden yapılanma içinde olduğunu gösterebilmektir. Bu da ancak hulusi kalp ile kişinin kalbine dokunmak ve gönlüne girmek demektir. Gönül sevgi, şefkat ve merhametin yeşerdiği yerdir. Bu yerde birlik, beraberlik, yardımlaşmak ve dayanışmak esastır.

İşte bu düşünce ve duygularla herkesin hiç bir çıkar beklemeden, kendisinden bile çok sevdiği dostları vardır. Aynaya baktığında kendini güzel ve yakışıklı bulabiliyorsan, içinde bir sevinç, heyecan ve coşku taşıyabiliyorsan, gözlerin ışıltılı olarak pırıldıyorsa, huzur ve mutluluğun eşiğinde isen, seni dualarında eksik etmeyen hayatında güzel bir Allah dostunun var oluşundadır. Dostu ve dostluğu tarif etmek, ancak dostluk ikliminde aynı havayı teneffüs edebilmektir.

* Bütün dostlarımızın kadir gecesini kutluyor, dualarla nice huzur ve mutluluklar diliyorum.

Yazı: Profösör
Fotoğraf Çekimi: Hurşit Akyıl

7 yorum:

Parpali dedi ki...

Kadir geceniz mübarek olsun. Umarım, sarp sarmalandığımız tüm kötü düşüncelerin biraz olsun azaldığı günler olur bunlar.

eviminnuru dedi ki...

hayırlı kandiller

Unknown dedi ki...

a nasılsınız profösör? fotoğrafınız çok şık olmuş :))

Betula dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Asahhara dedi ki...

Bir nefeslik ömrüm olsun..
O da Senin olsun..

Profösör dedi ki...

Parpali @ Olumlu düşünceler, olumsuz düşüncelere hayat hakkı tanımaz. Çünkü olumlu düşünce umut taşır.

eviminnuru @ dualarımız kardeşlerimiz içindir.

SÜPER İNCE PARLAK ÇORAP@ Teşekkür ederim. Şükürler olsun iyiyiz. İki aylık Tire seyahati güzel geçti. Bu arada kullandığım fotoğrafı kardeşim çekmiştir.

Betul Satiroglu@ Garib; Allah'a en yakın olan demektir. Bir anlamda Allah'tan başka hiç bir kimsesi olmayan demektir.

Asahhara@ Hayat bir nefesle ifade edilebilir. Bir nefesin değerinde kelimei tevhid saklıdır. O nefesi verirken bile tevhid bayrağını yüreğimizde taşıyarak Hakkaa yürümeliyiz.

otuzundansonra dedi ki...

Profösür bu çok güzel bir paylaşım,Allah sizden razı olsun.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...