İzleyiciler

21 Kasım 2011 Pazartesi

Sonbahar ve kış, ilkbahar ve yaz kadar değerlidir

Her sabah yeni bir güne başlarız. Yeniden hayata başlar gibi bir günün başlangıcında duygu ve düşüncelerimizi, içinde bulunduğumuz iklimle iç içe yaşarız. Her varlığın var oluşu birbirini etkilemek içindir. Her varlık, değerleriyle birbirine değer katar; karanlığın içinde bir ışık yakalarız. Eğer karanlık varsa aydınlatan mutlaka bir ışık vardır. Yeri gelir karanlık bütün yeryüzünü ışıtan ve aydınlatan sıcak bir güneşe kendisini bırakır, yeri gelir gecenin duygusallığını betimleyen aya ve yıldızlara bırakıverir kendini.

Geceler bir anlamda gündüzlere gebedir. Güneşin doğmasıyla o gün içinde beklemediğimiz hadiselerle de karşılaşırız. Bir güne seher vaktiyle başlıyorsak eğer, güne erken başlamamızla birlikte içimizde güne erken başladığımızdan dolayı olumlu ve motive edici değerli duygular taşırız. Kendiliğimizden o günün iyi ve güzel geçmesi için kendimizi programlayıveririz. Herşeye karşı ilgimiz ve ilişkimizin kendi duygu ve düşüncelerimizin doğrultusunda olmasını isteriz. Herşey bizim düşündüğümüz gibi olmaya da bilir. Belki çok kötü diyebileceğimiz sürprizler de bizi karşılayabilir. Belki de düşündüğümüzden de daha iyi ve güzel bulduğumuz bir olayın içinde kendimizi bulabiliriz.


Her nereden, hayata nasıl bakarsak bakalım; olan ve biten herşeyde bir hayrın olduğuna inanırız. Bizim bilemediğimiz, ancak bizi yaratan ve gözeten Allah'ın bildiği, kulları için en iyisini düşündüğü bütün herşey, bizim hayatımızın birer parçasıdır. Herşeye inandığımız değerlerle bakarak, bütün iyi ve güzel dilekleri benliğimizde yaşatırız. Yine bu inançla ve bu ruh haliyle,  bütün mevsimler bizim için birer bahar ve birer yaz gibidir. Bir sonbahar ve kış mevsiminde hayatımızda karabulutlar olsa da, bizim için bir ilkbahar ve bir yaz kadar değerlidir.

Yazan: Profösör / Fotoğraf: Hurşit Akyıl

12 yorum:

#birfotoğrafbiryazı dedi ki...

yazın çok güzel olmuş ama ben yinede yaz mevsimini tercih ederim kış gerçekten benim kabuğuma çekilmeme sebep oluyor çok zorluyorum kendimi :)

Emine dedi ki...

sonbahar-kış en sevdiğim..
ve yine çok anlamlı ve güzel bir yazı olmuş..

Pabuc dedi ki...

Her gün yeni bir hayata uyanış..Bazen yaşananların sadece görünen kısmına bakıyoruz ve karamsarlığa sürükleniyoruz, bilemiyoruz ki bütünü görebilsek yaşanan her şey acı ya da tatlı muhakkak yaşanmalıymış...Ama işte bütünü göremeyen kıt akıllarız ...Rabbim her şeyi biz düzen üzerine yaratmış ..Güzellikleri görüp fenalıklardan da nasihatler alabilenlerden oluruz inş...

Her sabah (yaz ya da kış) şükürle uyanıp her gece de şükürle başımızı yastığa koyanlardan olalım duasıyla..

LoveMeorLeaveMe dedi ki...

böyle bakınca insan ne zavallı bişey.. her şeye umut bağlayan, hep toparlanan, hep alışan.. çok güzel yazıydı profum

deniz saatçioğlu dedi ki...

Ben sonbahar ve kışı da seviyorum ama en sevdiğim kısmı yazı özlemesi galiba :) Tabii ki herşeyin bir sebebi var, mesela sonbahar ve kış olmasaydı, ilkbahar ve yaz bu kadar kıymetli olur muydu?

denizsaatcioglu.blogspot.com

Asahhara dedi ki...

Nefes aldığımız ve şükrettiğimiz hergün çok değerlidir..

uzunincebiryol dedi ki...

yaz, kış, ilkbahar, sonbahar. Allah'ın verdiği sayılı aylar, günler benim için. Her biri diğerinin tamamlayıcısı, bütün bunlar olmasa biz de olmayacağız. Allah her günü doğru yaşamayı nasip etsin inşallah. Doğrulukla, hakikatle meşgul etmeyi nasip etsin, yavrularımızı bu baharlar kışlar geçerken iyi insan olmayı nasip etsin, bize de yanlarında olmayı nasip etsin inşallah.

Lütfi Mutluer dedi ki...

Sonbahar ve kış olmasa, ilkbahar ve yazın tadını nasıl alabilirizki..

Parpali dedi ki...

Baharlar çok kıymetlidir benim için. İlki sonu farketmez.

Profösör dedi ki...

Amak-ı Hayal @ Herkesin bir mevsimi ve herkesin sevdiği bir iklim vardır. Çoğu kimsenin gönlünde yatan ilkbahardır.

Emine @ Teşekkür ederim. Her mevsimde mutluluk dileğiyle..

Pabuç@ Dualarımız kabul olsun inşallah..

LoveMeorLeaveMe@ Teşekkür ederim. Her zaman beklerim.

deniz saatçioğlu @ Sanki sonbaharın sarı ve kızıl yaprakları aarsında bir korulukta kıyafet teşhirinin fotografik açısından yazdan daha sıcak ve anlamlı olduğunu düşünenlerdenim.

Aѕαннαяα@ Yeterki nefes alalım. Hayatiyetimiz devam ettiği sürece her mevsim bahardır rhumuzda..

uzunincebiryol @ Bütün dileklerine katılıyorum. inşallah iyi bir insan ve Allah'a iyi bir kul olmaktır bütün inancımız.

Anindayorum.com (LtfMtlr) @ Aşk oldu eyy nisü gam ki sarım.. Hep aşk ile geçti baharım.

Parpali @ Kışyın elma gibi kızaran bir soba üstündie kestane kebap yaptınız mı hiç? Soba üstünde ekmek kızartıp okusuyla bile doyabileceğimizi biliyor musun? Hele soba üstünde demlenen çaydan bir iki çekiş yaptınız mı. Bu keyif anlatılamaz. Tabıki baharlar da güzel. Önemli olan yaşadığımız anın değerini bilmektir.

didem dedi ki...

Her iste bir hayir vardir. Her mevsimin tadini cikarmali...

Lütfi Mutluer dedi ki...

İlk dizeyi anlayamadım pek ama sonraki dizeyle birlikte çok hoş geldi kulağıma, teşekkür ederim. Birde anlayabileceğim şekilde çevirirseniz çok makbule geçer :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...