İzleyiciler

8 Eylül 2011 Perşembe

İstanbul'un içinde bir İstanbul yaşar. O da senin varlığındır..

İstanbul'da yaşıyorum. İstanbul'u özlüyorum.  Sabah namazından sonra güneşin doğuşuna kadar İstanbul semaları renkten renge bürünüyor. Hele sabah namazını Eyüp Camiinde kıldıysanız, oradan Eminönü ve Sarayburnu’na kadar uzanma imkânınız varsa mutlaka bu büyülü atmosferi fotoğraf çekimleriyle sabitlemelisiniz. Fotoğraf çekimi bulunduğu anı sabitleyen ve zamanı durduran bir aktivitedir.
Rengârenk renkler, tanyeriyle birlikte renkten renge gökyüzünde bir armoni oluştururken, sabahın serinliğiyle esen meltemin yüzünüzü okşadığını hissedersiniz. Boğazdan gelen rüzgârın yumuşaklığı, gecenin son deminde duygu, düşünce ve zihinsel hareketlerle yeni, temiz ve beyaz bir sayfanın açıldığını bilirsiniz. Yeni bir gün başlayacak, yeniden bir gün güneşi coşkuyla karşılayıp, ta güneşin batışına kadar gurub vaktinde kızıllıklar içinde hüzünleneceksiniz.

Yağlı boya tablolarına bile sığamayacak kadar güzel olan bu manzara, nice fırçalara karşı Yüce Kudret’in estetik güzelliğini gözler önüne sererken, varlığınızla bu güzel ortamla büyülendiğinizi hissedebilirsiniz. 

İstanbul'un yazı da güzel, kışı da güzel.. İstanbul'un baharı da güzel, güzü de güzel.. İstanbul'un gecesi de güzel, gündüzü de güzel.. Bu böyle olunca İstanbul'da yaşasak da İstanbul’u özleyebilirsiniz.  İstanbul'un içinde bir İstanbul yaşar. O da senin varlığındır..

Profösör

13 yorum:

Emine dedi ki...

çok beğendim cümlelerinizi ve fotoğrafı..çook sevdiğim kentimin anlatılışını.. bir İstanbul aşığı olarak, yaşarken de özleyen biri olarak,bir yerindeyken başka bir yerinden özlemle bahseden biri olarak çok beğendim..

bırtutamkekik dedi ki...

bizim için hayalden öte olmayan özlemini hep çektiğimiz bu güzel şehri ne güzel bir uslüple anlatmışsın profösör:)
kaleminize sağlık...
saygılar...

just not found. dedi ki...

İnsan bi kere istanbul'u yaşadı mı dünyanın neresine giderse gitsin, ne kadar kalırsa kalsın öyle de böyle de özlemini çekiyor.
Garip bi büyüsü var, insanı hem huzursuz eden hem huzur veren..
Elinize sağlık çok güzeldi...

nabrut fıdıllıoğlu dedi ki...

isanbuldan O'nu çıkarırsan ne kalır geriye :(

Özlem dedi ki...

ah istanbul dedirtti yine bana...

Asahhara dedi ki...

İstanbul ve kavuşma.. Bekliyorum :)

Ayşa (Ayşe Nur) dedi ki...

İstanbul daha iyi betimlenemezdi heralde. Bu arada benim tarafından mimlendiniz. :)

Profösör dedi ki...

Emine @ Ne kadar yazsak da İstan'bulun büyüsünü anlatamayız.

birtutamkekik@ Teşekkür ederim..

Medanşeri@ İstanbul'u hep birlikte sevelim ki İstanbul da bizi sevsin. Sevilelim..

Profösör dedi ki...

kuccukkurba@ İstanbıl huzurdur.

NABRUT@ İstanbul bizsiz, biz İstanbu'lsuz olamayız..

Özlem @ Aaaah.. İstanbul ahhhh!...

Aѕαннαяα@ İnsanı ancak İstanbul huzura kavuşturur.

ayşa@ İzmir'liyim ama, İstanbul'da yaşıyorum. Mim için de teşekkür ederim.

KELİMELER DÜNYASI dedi ki...

Fotoğrafı çekeni ayrıca tebrik ederim..Kartpostal gibi...İstanbul'u bilmezse gönül aşkı ne anlar diyorum..Elinize sağlık..

gzlgrmk dedi ki...

Çoook güzeldi yüreğinize sağlık.. Okurken kendimden geçtim farklı çok uzak diyarlara gidiverdim profösör çok sağol.. Ben hiç İstanbul’a gitmedim gitmeyi çok istiyorum inşaAllah üni bitimi gidicem. Dolayısıyla hiç bu anıları yaşamadım ama hissediyorum taa gönülden.. Bizim buralarda yani doğu tarafında ise gözlem ve hissiyatlarımdan…

Karanlık dağılır sis dağının eteklerinde. Beyaz bir gelinlik gibi etraf aydınlanır. Kuşlar en güzel şarkıları bir biri arkasına söyler durur. Küçümen bir hayat yeniden doğar. Upuzun saçları kadar derin düşlerine açılır küçük kız. Sıcacık yatağından kalkıp yünlü terliklerini giyer. Yavaş adımlarla balkona doğru yürür. Rüzgâr "hoş geldin" der ona. Tebessüm eder gökyüzüne mavi kadar güzel. Ellerini açar, düşleri bir gökkuşağı gibi derinleşir. Bir ses duyar, farketmez. Döner arkasını kıpkırmızı bir gülün ona tebessüm etmesine şaşırır ilkin. O gül ki ona en güzel kokusunu verir. Bir yaşam gibi içine çeker onu. Küçücük ama olgun bir insan edasıyla yaşamak ne güzel der :) Çünkü o kıpkırmızı gül karşısında o kadar duygulanmıştır ki, içi dolu dolu olmuştur. Bu duyguyu, gülün güzelliğine, gül edasıyla tebessüm ederek cevap verir. Ve yeni bir güne yeni umutlarla ve tebessümle başlamasına vesile olur :)

İnşaAllah beğenirsin Profösör..

didem dedi ki...

Boyle bir manzara kimin icinde guzel hisler uyandirmaz ki...

Azura dedi ki...

İstanbul'u sevemiyorum ama gecesinin güzelliğini görmezden gelemem. Hoş, gece her şeyi, her yeri güzel gösterir. Fakat koyduğunuz o fotoğraf mükemmelmiş. Hayran kaldım!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...