İzleyiciler

27 Eylül 2011 Salı

Hergün yeniden doğuyoruz.. Herşey yeniden şekilleniyor...

Her gün güneş doğudan doğuyor.. Her şey güncelleniyor. Yeniden hayat başlıyor. Hayatımızda her adım atışımızla herşey değişebiliyor. Duygu ve düşüncelerimiz, geçmişe göre değil, geleceğe göre şekilleniyor. Geçmiş kazanımlarımız ve birikimlerimiz, günümüzü idame ettirmede işe yarıyor. Gelecekle ilgili pozisyonumuz ise, bugünkü yerimizi sağlamlaştırmaktan geçiyor. Öyle ise biz de tıpkı dağa tırmanan profesyonel dağcı sporcular gibi önce bastığımız yeri sağlamlaştırarak sonra da  ikinci adımlarımızı atmalıyız.. Sonra da attığımız adımları tekrar sağlamlaştırmalıyız.

Hergün herşey yeniden yenilenebiliyor. Gelişip kol atabiliyor. Herşeyle yeniden şekillenebiliyoruz. Dünkü  varlığımızla bugünkü varlığımız bütün değerleriyle değişip gelişebiliyor, yada tam aksine bir değer içinde olabiliyoruz.. Duygular, düşünceler, davranışlar da değişebiliyor. İyiler, iyi yönde gelişip şekil bulurken, kötüler de kötü yönde şekillenebiliyor. Bir bakıyoruz, iyi giden bir şey, sona varmadan bir durak önce duraklayabiliyor, hatta daha da gerileyebiliyor. Kötü giden bir şey de, son anda düzelip iyi bir şekle dönüşebiliyor. Hiçbir şey yerinde durmuyor. Böyle bir hareketli süreçte biz insanların birinci meselesi iyi bir insan olabilmektir. İyi bir insan olabilmek Allah'ın sevgili kulu olabilmektir. Eğer Allah'ın sevgili kulu isek, itikat, ibadet ve ahlak ekseninde bir ömür sürüyoruz ve böyle bir hayatı talep ediyoruz demektir. Yine bu eksende bilgi, görgü ve kazanımlarımızı bilinç düzeyine getiriyoruz demektir. Bu kazanımlarımız, hem kendimiz, hem de bütün insanlık hizmeti için hayati bir önem kazanıyor. Eğer biz kazanımlarımızı insanlık idealine sunmayı şiar ediyorsak bir mefkûremiz oluşmuş demektir.

Artık ben herşeyi biliyorum.. Kazanıyorum. Paylaşıyorum. İbadetimi aksatmıyorum demekle iş bitmiyor. Mutlu insan yaşadığı zaman ve mekân içinde kutup yıldızı gibi parlayan, herkese örnek ve önder olan insandır. "Her günü eşit olan zarardadır" diye buyuran Peygamberimiz; herşeyin sürekli bir hareket içinde olduğunu ve bu hareketle herşeyin kemalat derecesinde olgunlaştığını, zenginleştiğini bize ima ederek insanoğlunun gün be gün, her değerin birbirine tetikleyerek bir çığ gibi büyüyeceğini göstermektedir. Bulunduğumuz yer ve konum bizim kaderimizdir diyemeyiz. Bunu derken, kaderi göz ardı etmek değildir. Bizzat şuurlu olmak için bizim kendimizi sürekli geliştirmemiz ve bunu bir paylaşım ideali haline getirebilmemizdir. Bize bahşedilen bütün nimetler bir lütuf olarak kabul etmemizdir. Allah' a kul olma bilinci, rutin yapılan ibadetlerle izah edilemez. Yaptığımız rutin ibadetler, bizi inandığımız ve umud ettiğimiz doğruluğa, iyiliğe, güzelliğe çekebilecek kabiliyetlerimizin gelişmesine yarayacaktır. Herkesin bir mefkûresi olmalı derken,  bu mefkûrenin insanlık ideali için olmazsa olmaz insanlık değerleridir. Beklentimiz; insanlığın "İlayi Kelimetullah" şemsiyesi altında toplanarak, "Adli İlahi"nin tecellisini bu dünyada tattıracak tebliğci özelliklere sahip önderlerin yetişmesidir.

Herşeyin hakkaniyet ölçülerine sahip olmasını, Hakkı tutup yerden kaldırmak ve Onu yüceltmek istiyorsak, güçlünün değil, haklının güçlü olmasını istiyorsak, yetişmemiz ve olgunlaşmamızda her tür unsurun devreye sokulmasıyla olacaktır.

Profösör

10 yorum:

denizkızı dedi ki...

hocam hocamm işe girdim hocam :))

saygılaaaarrrr...:))

KOVA KADINIYIM BEN dedi ki...

sonlara dogru guzel ya

#birfotoğrafbiryazı dedi ki...

"Her günü eşit olan zarardadır" katılıyorum.. Katıldığım bir çok nokta var çok güzel bir yazı olmuş hocam...

Milena dedi ki...

her zamanki gibi çok güzel okudukça eğiten bir yazı..
elinize sağlık hocam

öykü dedi ki...

her gunu esıt olan zarardadır..

ıyıyı de kotuyu de yasadıkca hayatı dah adogru ogrenıyoruz.

Emine dedi ki...

her gün yeniden doğan güneşle günü şekillendirmek yön vermek yarın için yapılması gereken, çok doğru..

KELİMELER DÜNYASI dedi ki...

Her gün bir yerden göçmek ne iyi.. Her gün bir yere konmak ne güzel.. Bulanmadan, donmadan akmak ne hoş.. Dünle beraber gitti cancağızım.. Ne kadar söz varsa düne ait.. Şimdi yeni şeyler söylemek lazım ...

esved dedi ki...

profum :)siz göstermiştiniz ben de masamı gösterdim bakmak isterseniz buyurun
http://esved-gok.blogspot.com/2011/09/calisma-masami-cektiiiiiiim.html

Profösör dedi ki...

denizkızı @Hayırlı uğurlu olsun..

KOVA KADINIYIM BEN@ Teşekkür ederim..

Amak-ı Hayal @ Çok çalışamlıyız. Bütün engelleri yenmeliyiz..

Amak-ı Hayal @ Teşekkür ederim..

öykü @ Tabi ki.. Hayat en iyi öğretici aslınada..

Emine@ Hergün yeniden odğyoruz..

Kelimeler Dunyasi @ Şimdi yeni şeyler söylemek lazım ..... Teşekkür ederim...

esved@ Teşekkür ederim.. Memnun kaldım..

Ahu Türkyaşar dedi ki...

Merhaba... İyi ki, iyi ki görmüşüm dediğim bir blog. İyi ki sizin gibi insanlar var şu hayatta. Çok büyük zevkle takip edeceğim. Saygılar. Ahu.,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...