İzleyiciler

9 Eylül 2011 Cuma

Bir çizgi film.. Bir kısa macera...



Çizgi filmleri severim... Zaman zaman da izlerim. Hem mesleğim itibariyle hem de çocukluk ruhunu da taşımam dolayısıyla çizgi filmler benim birinci derece ilgi alanımı oluşturur. Klasik çizgi filmlerin yanı sıra iki boyutlu ve üç boyutlu çizgi filimler gösterimde daha etkili olsa da her teknik çizimin kendine has estetik bir boyutu olduğunu kabul etmeliyiz. Sayfamızda zaman zaman bu tür filmlerden kısa öyküleri içeren dökümanlar paylaşacağım. Bugünkü paylaştığımız çizgi film bir fantastik macerayı betimlemektedir. Böyle bir sinematografik öyküyü izledikten sonra bu filmin bizim duygu ve düşünce dünyamıza katkıları neler olmuş olabilir. Bununla ilgili görüşlerinizi, sayfamıza yorum olarak bırakırsanız bundan çok memnun olacağız. Filmdeki hayvani yaratığın bu araba sürücüsüne olan kini ve hıncı ne olmuş olabilir? Filmin sonu böyle mi bitmeliydi? Ya da böyle bir öykünün başka, diğer bir alternatif senaryoyla filmi yapılabilir miydi?

Profösör

11 yorum:

KELİMELER DÜNYASI dedi ki...

Etkileyici, ama ben kavga gürültü sevmem o yüzden kavgasız olan bütün sonlara evet diyorum:)

Faruk Özcan dedi ki...

Animasyon sanatından teknik anlamda anlamam ama izlerken korkulması ve üsperilmesi gereken yerlerde beni korktuğum ve ürperdiğim için başarılı buldum. Aracı süren şahsın keskin yüz hatları, anladığımız kadarıyla gaddar biri olduğunu gösteriyor. Yoldaki cismi geyik sanıp arabaya sürat kazandırması da bunun göstergesi. Lakin yoldaki varlık bir yaratık. Bence senaryo adama zarar verme üzerine değil de, pişmanlık üzerine kurulabilirdi. Kuru bir nefret gözlemledim. Mesela adam geyik olarak ona çarpabilirdi ve bunun için pişman olabilirdi. Ama yine de ben beğendim bu çizgi filmi.

YAŞAMSAL GANİMETLER dedi ki...

AÇIKÇASI BEN GEYİĞE BÜTÜN GADDARLIĞIYLA ÇARPAN ADAMIN SONRASINDA VİCDANIYLA YAPTIĞI KAVGAYI SEYRETTİM..TABİ BAKIŞ AÇISI HERKESE GÖRE DEĞİŞEBİLİR...SEVGİLER..=)

esved dedi ki...

bir çizgi film de olsa böyle şiddet içerikli şeyleri izlerken rahatsız oluyorum yoruluyorum sanırım fazla hassasım :) çok odaklanamadım profum kusura bakma ;)

Lütfi Mutluer dedi ki...

bence bu yaratığın adamla bir alıp veremediği yok en sonunda arabayı hurdaya ceviriyor sorunu arabayla olsa gerek. İzlerken Supernatural aklıma geldi birden o yaratığın arabada bitivermesi kısmında.. Bu filmden çıkarılacak sonuç Boynuzlu otostopçuları arabaya almıyoruz :D

Pembe Kereste dedi ki...

Adam ilk yolda boynuzlu bir şey görünce daha da gaza bastı. Adam hak etti gibi gibi

Adsız dedi ki...

Adam kotulukden zevk aliyor gibi geyigi gorunce pis siritti, geyikde basina gelenlerden seytanlasmis gibi, adam bir daha zarar vermesin diye arabasini hurda ediyor. Nasil olursa olsun korkunc bir cizgi film urkutuyor.

didem dedi ki...

Basina gelenleri haketti bence

Profösör dedi ki...

Kelimeler Dunyasi @ Aslında hayatın her evresinde kendimizi bir kavganın içinde bulabiliriz. Belyar nasıl geliyor bir anımsar mısın. Yokluk yere karşımıza çıkıveriyor.

Faruk Özcan@ Derin anlamyar içerebilir. bakış açısına göre değerlendirilebilinir..

YAŞAMSAL GANİMETLER@ İlginç bir yorumdu. Teşekkür ederim..

esved@ Yine de teşekkür ederim. Bu filmin bir felsefi altyapısıvar.

Lütfi MUTLUER@ Son cümleniz olağanüstüydü..

Pembe Kereste @ Sen de bir başka açıdan yorumladın.. Bu da ilginçti doğrusu..

hazan @ Bu olayda geyiğin ruhu canlanıp sürreal bir durumda adamı bir pataklayıp, arabasını da hurdaya çevirerek bir nevi ders veriyor. ŞYoksa intikam anlamında anlamadım ben. Adamı öldürebilirdi. Sağ bıraktı. Üstüne üstlük iyi bir kötek yedikten sonra, adam ormanın içinde yapayalnız kaldı.

Profösör dedi ki...

didem @ :)))))

uzunincebiryol dedi ki...

Arabayı kullanan adam belliki işten eve dönüyor, belki inşaat işinde. Yüz çizgileri kaba, adamın ruhu da kaba bunu yoldaki geyiği bir güzel çiğnediğinde görüyoruz, hiç bir canlıya saygısı yok, geyiği yolda gördüğünde onu ezeceğini anlıyoruz ama geyiğe çarptıktan sonra başka bir boyuta giriyor, ortamın rengi değişiyor, daha puslu daha bir gece , daha bir karanlık. Arkasında birden beliriveren geyik boynuzlu şeytanımsı zat ona dersini vermek için orda sanki boynuzlu kişi geyiğe çarpan adamın yerine geçmiş aynı acımasızlıkla onu bir güzel pataklıyor, arabayı hurdaya çeviriyor, çarpan adam bir geyik kadar savunmasız değil, temiz değil. Sonuçta pataklanan adamın yine de ders aldığını düşünmüyorum, onda o beyin yok. İnsanların bu acımasızlığını, bazen de acizliğini, aptallığını görmeye dayanamıyorum ben.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...