İzleyiciler

23 Haziran 2011 Perşembe

Öğretmenlerimiz anne ve babalarımızdan bile önemlidir


Okullar kapandı. Öğrenciler tatili hak ettiler. Bir öğrencinin karne alırken öğretmenine yazdığı kısa bir notu sayfamızda paylaşmak istedim. Bütün öğretmenlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum. Onlar bizim hayatımızla ilgili doğrulukları, iyilikleri ve güzellikleri kurguluyorlar. Beşinci sınıfa giden Burak, iki öğretmenin arasındaki farkı, iki sınıfın temizlik değerleriyle ölçebiliyor. Temiz ve kirli sınıfta temizlik değerleri, doğruluk değerleriyle çelişmez mi? İyilik ve güzellik değerleri ancak temiz sınıfta ders gören öğretmen ve öğrencileriyle anlaşılır.

Sevgili öğretmenim.. Ne yazacağımı bilmiyorum. Sizin bize verdiğiniz emekler o kadar çok ki, hangisinden başlayıp teşekkür etsem acaba diyorum. Öğretmenim!.. Ben hayatımda sizin kadar iyi bir öğretmen görmedim. Başka sınıflara bakıyorum da öğretmeninin nasıl birisi olduğunu sınıfın kirliliğinden anlayabilirsiniz. Bir de bizim sınıfa bakıyorum; tertemiz olduğundan öğretmenimizin nasıl biri olduğunu anlayabiliyoruz. Öğretmenim sizi seviyoruz. Hayatımız sizin sayenizde iyi kurgulanıyor. Teşekkür ederiz. (İlköğretim okulu 5. sınıf öğrencisi Burak)

Profösör

12 yorum:

üniversite hazırlık günlüğü [ü.h.g.] dedi ki...

"Öğretmenim!.. Ben hayatımda sizin kadar iyi bir öğretmen görmedim. Başka sınıflara bakıyorum da öğretmeninin nasıl birisi olduğunu sınıfın kirliliğinden anlayabilirsiniz. Bir de bizim sınıfa bakıyorum; tertemiz olduğundan öğretmenimizin nasıl biri olduğunu anlayabiliyoruz."
&&

öğrencimizin öğretmeni, sınıfa girdiğinde "herkes altındaki ve yanındaki çöpleri temizlesin bu ne biçim bir sınıf böyle?!" diyen tarzlardan olmalı.

öğrencimiz notunda ise öğretmenine derinden güleryüzlü bir gönderme yaptığını düşünüyorum!

Unknown dedi ki...

çocukların bu güzel mektupları olmasa zaten bu meslekte çekilmez...

Parpali dedi ki...

Çocuklar her şeyi ne kadar basit ve sakınmasız anlatırlar değil mi?

Azura dedi ki...

Çocukların daha kendi isimlerini yazmayı öğrenmeden önde benim ismimi yazmayı öğrenmeleri zaten yeterince anlatıyor sevgilerini. Ve ben, bu sevgi karşısında söyleyeceklerim boğazımda düğümleniyor, bu sevgi karşısında eriyorum.

LoveMeorLeaveMe dedi ki...

Ben oyle dusunmuyorum ya.. Benim icin musluman ogretmen ve dinsiz ogretmen vardir. Mesela ilkokul ogretmenim aleviydi ve derste peygamber efendimiz (sav)e acikca hakaret ederdi. Tiksinirdim o kadindan. Bi insanin ogretmen olmasi ayricalik degildir bence. Musluman olmasi ayricaliktir. O yuzden musluman oldugu surece her meslekten her turden insan onemli ve degerlidir. Bence yani.. ;)

Profösör dedi ki...

ygs.lysgunlugum@ Herşey olabilir hayatta..

öz'üm@ En kutsal meslek öğretmenliktir...

Parpali@ Çocuklar politika yapmayı sevmezler. Onlar objektiftir.

Azura @ Ne mutlu sana ki bütün ıstırablarını öğretmenliğinle giderebileceksin. Bence yüce duyguları pylaşanlar çok hassas oluyorlar..

LoveMeorLeaveMe@ Elbette müslüman öğretmenler işin ruhuna inebiliyorlar. Mühendis, doktor, öğretmen yetiştirilebilir ama, iyi bir doktor, iyi bir mühendis- iyi bir iğretmen yetiştirmek imanidir. Mümin ve müslüman olmak gerekmektedir.

GüLüm'Se dedi ki...

Ne güzel.. Burda (Fransada) ögretmenler ögrencilere karsi daima mesafelidirler.. Hatta çogu "siz" diye hitap ederler...

YAŞAMSAL GANİMETLER dedi ki...

bizde aldık karnelerimiz..mutluyuz çok çok=))öğretmenler her daim gönlümdedir yerleri..=)

YAŞAMSAL GANİMETLER dedi ki...

ha bu arada benim kayınpederimde bir ilkokul öğretmen emeklisidir..=))

Adsız dedi ki...

Bu yaşına rağmen böyle güzel cümleler kurabilmesi çok hoş. Öğretmen vari öğretmen var..

α.к.α.т.я.i.є.ℓ dedi ki...

Daha sabi bir çocuk. Ne güzel yazmış içindekileri ^^

Profösör dedi ki...

ygs.lysgunlugum@ Bizde de sivil hayatta nezaketen ben yerine biz zamiri kullanılmaktadır.

YAŞAMSAL GANİMETLER @ bütün öğretmenlerin ellerinden öperim. Kayınpaderiniz "öğretmen" lik yapmış olmasından dolayı onu şahszınızda kutmuyorum.

Ekşimsi Erik@ Şimdiki çocukların medeni cesareti var. eksiden biz başımızı kaldırmaz saygı ve utangaçlığımızdan dolayı da başımızı öne eğerdik.

▬|α.к.α.т.я.ι.є.ℓ|▬ R @ Aynen katılıyorum size..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...